Lexus: Κατοχύρωσε νέο όνομα. Έρχεται πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο;

08:48 2/1/2019 - Πηγή: NewsAuto

Ένα νέο όνομα έκανε δικό της για εμπορική χρήση η Lexus, το οποίο δεν αποκλείεται να υποδηλώνει την μελλοντική παρουσίαση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της εταιρίας. Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία μιλάμε για crossover.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Το αφεντικό της Lexus, Yoshihiro Sawa, δήλωσε πρόσφατα πως το μέλλον των τεσσάρων τροχών δεν πρέπει να είναι πλήρως ηλεκτρικό καθώς η ηλεκτροκίνηση, δεν μπορεί να καλύψει προς το παρόν τουλάχιστον, τις ανάγκες όλων των ανθρώπων, ενώ αυτό το ενδεχόμενο μπορεί να μειώσει και τα οφέλη που θα μπορούσαν να έχουν άλλες τεχνολογίες (π.χ. υδρογονοκίνηση) εφόσον όλοι οι πόροι στραφούν προς μία κατεύθυνση.

Τα λεγόμενα του Sawa αποκτούν πλέον νέα ερμηνεία, ύστερα και από τη νέα κατοχύρωση ονόματος από την Lexus, στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών. Το μέλλον είναι σίγουρα και ηλεκτρικό αλλά όχι μόνο τέτοιο για την Lexus. Το όνομα που κατοχύρωσαν οι Ιάπωνες είναι το UX300e με την αίτηση να γίνεται στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Φυσικά το γράμμα που συγκεντρώνει όλο το ενδιαφέρον είναι το τελευταίο, αφού το “e” κάνει την εμφάνισή του εκεί που συνήθως η Lexus χρησιμοποιεί το “h” για να υποδηλώσει τις υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της. Ο αριθμός 300 από την άλλη μάλλον μας δείχνει ότι αν και εφόσον παρουσιαστεί μαι πλήρως ηλεκτρική έκδοση του UX θα είναι παράλληλα και η κορυφαία, τουλάχιστον από την γκάμα που γνωρίζουμε σήμερα.

Τίποτα δεν αποκλείει αυτή η ονομασία να γίνεται ρεζερβέ από τους Ιάπωνες τώρα για μελλοντική χρήση. Αν κρίνουμε όμως από τις εξελίξεις που τρέχουν όλο και πιο γρήγορα, ειδικά για τα πολυτελή ηλεκτρικά οχήματα, δεν θα ξαφνιαστούμε καθόλου αν δούμε ένα πλήρως ηλεκτρικό UX να παρουσιάζεται στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα