LIVE στο NewsAuto: Η 3η μέρα των Παγκόσμιων Τελικών F1 In Schools

Κορυφώνεται η αγωνία για τις ελληνικές και τις κυπριακές ομάδες που λαμβάνουν μέρος στους Παγκόσμιους Τελικούς του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools που φέτος διεξάγονται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά με τους αγώνες ταχύτητας και τους αγώνες αντίδρασης, αυτή τη φορά έχουμε τη νοκ-άουτ μάχη! Συμμετέχουν οι 24 πρώτες ομάδες βάσει όσων προηγήθηκαν τις δύο προηγούμενες ημέρες και η διαδικασία των αγώνων έχει ως εξής…

Οι πρώτες οκτώ ομάδες περνούν απ’ ευθείας στο δεύτερο γύρο. Οι άλλες 16 διαγωνίζονται σε ζευγάρια,

με κάθε αγώνα να περιλαμβάνει δύο περάσματα, ένα σε κάθε πλευρά της πίστας. Στην επόμενη φάση περνάει η ομάδα που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο σε αυτές τις προσπάθειες.

Το πρόγραμμα:
Γύρος 1
Αγώνας 1: Seed 17 vs Seed 16
Αγώνας 2: Seed 9 vs Seed 24
Αγώνας 3: Seed 22 vs Seed 11
Αγώνας 4: Seed 13 vs Seed 20
Αγώνας 5: Seed 19 vs Seed 14
Αγώνας 6: Seed 12 vs Seed 21
Αγώνας 7: Seed 23 vs Seed 10
Αγώνας 8: Seed 15 vs Seed 18

Γύρος 2 (γύρος των 16):
Αγώνας 1: Seed 1 vs Νικητής του 1ου αγώνα του 1ου γύρου
Αγώνας 2: Seed 8 vs Νικητής του 2ου αγώνα του 1ου γύρου
Αγώνας 3: Seed 6 vs Νικητής του 3ου αγώνα του 1ου γύρου
Αγώνας 4: Seed 4 vs Νικητής του 4ου αγώνα του 1ου γύρου
Αγώνας 5: Seed 3 vs Νικητής του 5ου αγώνα του 1ου γύρου
Αγώνας 6: Seed 5 vs Νικητής του 6ου αγώνα του 1ου γύρου
Αγώνας 7: Seed 7 vs Νικητής του 7ου αγώνα του 1ου γύρου
Αγώνας 8: Seed 2 vs Νικητής του 8ου αγώνα του 1ου γύρου

Περισσότερα πατώντας play στο link που ακολουθεί!

Το F1 in Schools είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Formula 1 και ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ. Το 80% των μαθητών που συμμετέχουν στο F1 in Schools πιστεύουν ότι τους βοηθά να αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας, να συνεργάζονται και να λειτουργούν ως ομάδα, ενώ το 66% σκέπτονται να ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στο χώρο των Τεχνολογιών, των Επιστημών ή να γίνουν Μηχανικοί. Επίσης, το 35% των συμμετεχόντων είναι μαθήτριες. Το F1 in Schools περιλαμβάνει αγώνες που διεξάγονται κάθε χρόνο σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Οι νικήτριες ομάδες εκπροσωπούν την χώρα τους σ’ ένα παγκόσμιο τελικό, που διενεργείται κάθε χρόνο στο περιθώριο ενός Grand Prix Formula 1. Στα δωδέκατα Word Finals 2016 στο Austin στις ΗΠΑ οι έλληνες μαθητές κατέκτησαν την πρώτη θέση στον κόσμο. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στα links http://www.f1inschools.gr/ και https://www.facebook.com/f1inschoolsgreece/.

Keywords
Τυχαία Θέματα