KTM 890 Adventure MY2021: Η εξέλιξη απαιτεί περισσότερα κυβικά

H γκάμα των μοντέλων Adventure της αυστριακής φίρμας όλο και μεγαλώνει, με το 890 να τοποθετείται ψηλά στις επιλογές των αναβατών που ψάχνουν το απόλυτο μοντέλο διπλής χρήσης.

Η ασφαλής και γρήγορη μετακίνηση είναι πάντα μια σημαντική παράμετρος για τους μοτοσυκλετιστές, που απλά απογειώνεται σε άλλα επίπεδα με τα γονίδια Ready to Race της KTM. Ένα νέο μοντέλο για το 2021, το 890 Adventure,

ανεβάζει τον πήχη των sport χαρακτηριστικών σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος του συνόλου και προσφέρει ένα εξαιρετικά ικανό adventure tourer για διαδρομές τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Δύναμη και έλεγχος

Το ιδιαίτερα επιτυχημένο 790 Adventure ήταν μια ήδη εξαιρετική πλατφόρμα στην οποία βασίστηκαν οι τεχνικοί της KTM για να μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερα, πολύ περισσότερα για την ακρίβεια, ενώ κατάφεραν να διατηρήσουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έκαναν το 790 να ξεχωρίζει, όπως το χαμηλό βάρος και την εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά. Ο νέος κινητήρας των 899cc (90cc περισσότερα από αυτά του 790) ανεβάζει την απόδοση στους 105Ηp και στα 100Nm ροπής, προσφέροντας ταυτόχρονα 20% αυξημένη φερόμενη μάζα στο στρόφαλο, κάτι που βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία του κινητήρα στις χαμηλές στροφές, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την οδηγική συμπεριφορά αλλά και την πρόσφυση της μοτοσυκλέτας στις στροφές.

Το γεγονός ότι έχουν αλλάξει τόσο η διαδρομή όσο και η διάμετρος των εμβόλων αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται για ένα απλό “πουσάρισμα” αλλά για μια μελετημένη δουλειά με στόχο την ακόμα καλύτερη απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών του LC8c. Παράλληλα έχουν μεγαλώσει οι βαλβίδες και έχει αυξηθεί η σχέση συμπίεσης, αλλαγές απαραίτητες προκειμένου να προσδώσουν βελτιωμένη λειτουργία και απόδοση σε όλο το φάσμα των στροφών του δικύλινδρου εν σειρά συνόλου.

Όχι μόνο κινητήρας

Το νέο 890 Adventure έρχεται με αναβαθμισμένο συμπλέκτη assist&slipper για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις των προδιαγραφών Euro5. Ένα νέο WP APEX πίσω αμορτισέρ προσφέρει ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς και μηχανική προφόρτιση του ελατηρίου, αυξάνοντας τη δυνατότητα προσαρμογής της λειτουργίας ανάλογα με τη χρήση. Οι αναρτήσεις ταιριάζουν απόλυτα με το διττό χαρακτήρα του νέου μοντέλου, που -όπως πάντα- θέλει να είναι το ίδιο ικανό τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Αν αναζητάς τον ενθουσιασμό της εκτός δρόμου οδήγησης, τότε μπορείς να βασιστείς στα 200mm διαδρομής, στην εμπνευσμένη από το Dakar Rally εργονομία με τη στενή σιλουέτα, ελαφρύ και εύκολο στη διαχείριση σύνολο, χαμηλό ύψος σέλας, χαμηλό εμπρός φτερό, 20 λίτρα καυσίμου και πλοήγηση μέσω του KTM My Ride.

Αν πάλι σε συνεπαίρνει η οδήγηση στην άσφαλτο και κυνηγάς τους βουνίσιους δρόμους, τότε το 890 θα είναι εκεί με τα ανάλογα adventure ελαστικά, την TFT οθόνη, το Cornering ABS, τα κορυφαία ηλεκτρονικά Traction Control και Motor Slip Regulation, τη ρυθμιζόμενη σε δυο θέσεις διαιρούμενη σέλα αλλά και το ενισχυμένο υποπλαίσιο, προκειμένου να σε ταξιδέψει με αποσκευές και συνεπιβάτη στην άκρη του κόσμου.

Το κάτι παραπάνω

Μια πληθώρα από KTM PowerParts, όπως Cruise Control, Quickshifter+ (με βελτιωμένες ρυθμίσεις), θερμαινόμενες σέλες και grips σε συνδυασμό με μια μεγάλη επιλογή σε αποσκευές. αυξάνει δραματικά τις ταξιδιωτικές δυνατότητες του νέου 890 Adventure.

Και οι δηλώσεις

Joachim Sauer, KTM Product Manager Travel: “Με τη βελτίωση του νέου 890 Adventure πετύχαμε όλους τους στόχους που θέσαμε, προσφέροντας μια συνολικά βελτιωμένη μοτοσυκλέτα τόσο για χρήση δρόμου όσο και εκτός δρόμου. Με το νέο κινητήρα εστιάσαμε στη βελτίωση της συνολικής απόδοσης αλλά και της αίσθησης κατά την οδήγηση. Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική βελτίωση στην οδηγησιμότητα της μοτοσυκλέτας, βελτίωση της σταθερότητας, λιγότερη ανάγκη για χρήση του κιβωτίου ταχυτήτων αλλά και βελτιωμένη άνεση για τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων. Με το 890 θέλαμε ένα KTM που θέτει τα στάνταρ των επιδόσεων στην άσφαλτο ενώ ταυτόχρονα να μπορεί να κινηθεί με τις ίδιες αξιώσεις και στις χωμάτινες διαδρομές. Σαν ένα γνήσιο KTM Adventure, το νέο μοντέλο μπορεί να σε ταξιδέψει κυριολεκτικά παντού.”

890 Adventure Highlights

 Νέος κινητήρας με αυξημένη κατά 90cc χωρητικότητα Βελτιωμένη απόδοση με 105Hp & 100Nm (Euro5) Χαρτογράφηση με Οff/Road ABS και Rally mode Cornering ABS Καλύτερη οδηγική συμπεριφορά εξαιτίας της κατά 20% αυξημένης φερόμενης μάζας Ενισχυμένος συμπλέκτης Προσθήκη αισθητήρα κρουστικής καύσης Υψηλής ποιότητας αναρτήσεις WP Αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης Βελτιωμένες ρυθμίσεις ABS & MTC Φωτισμός full Led Ανοδιωμένα κέντρα τροχών Διακόπτης Cruise Control στο βασικό εξοπλισμό (λογισμικό προαιρετικό) Βελτιωμένη κατανομή βάρους Λεπτή σιλουέτα, αναβαθμισμένη εργονομία & νέα γραφικά Διαιρούμενη σέλα, ρυθμιζόμενη καθ’ ύψος & χαμηλό φτερό Smartphone συνδεσιμότητα και έλεγχος κλήσεων και μουσικής Προαιρετικό KTM My Ride app για turn-by-turn navigation

Για την ώρα δεν έχουμε πληροφόρηση για τιμή και διάθεση του μοντέλου στη χώρα μας, μόλις μάθουμε κάτι θα σας ενημερώσουμε.

Διαβάστε επίσης:

MotoGP2020, Portimao: Πρεμιέρα και αυλαία μαζί!

BMW R 1250 GS & GS Adventure MY2021: Έμφαση στον εξοπλισμό

Triumph Tiger 850 Sport MY2021: Σε κάνει να αναρωτιέσαι

The post KTM 890 Adventure MY2021: Η εξέλιξη απαιτεί περισσότερα κυβικά appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα