Honda Forza 300: Πλήρως αναβαθμισμένο και ανανεωμένο για το 2018

Το όνομα Forza έχει μεγάλη δυναμική εδώ και 18 χρόνια στην σειρά μοτοσυκλετών της Honda. Διατηρώντας το χαρακτήρα του, ένα κράμα σπορ και GT ταμπεραμέντου, το Forza 300 δε σταμάτησε ποτέ να εξελίσσεται.

Το σκούτερ Forza 300 της Honda ήρθε στην Ελλάδα (για το 2018) με σπορ εμφάνιση, πιο συμπαγείς διαστάσεις και μικρότερο βάρος, ενώ διαθέτει

πλουσιότερο εξοπλισμό που περιλαμβάνει ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, φώτα full LED και προαιρετική μπαγκαζιέρα 45 λίτρων, συμβατή με το έξυπνο κλειδί Smart Key.

Επίσης, είναι εξοπλισμένο με το σύστημα Selectable Torque Control (HSTC) της Honda – το οποίο αποτελεί πρωτιά για σκούτερ της Honda – και νέο, εύχρηστο πίνακα οργάνων.

Το μοντέλο του 2018 διακρίνεται για την ανανεωμένη, σπορ, νέα του εμφάνιση και για τις σημαντικά μικρότερες διαστάσεις του από το προηγούμενο. Το μεταξόνιο και το συνολικό μήκος του σκούτερ έχουν μειωθεί, ενώ είναι στενότερο, αλλά και διαθέτει ψηλότερη σέλα για καλύτερη ορατότητα.

Παρά την μεγαλύτερη διάμετρο του πίσω τροχού, είναι κατά 12 kg ελαφρύτερο, χάρη στο βελτιωμένο πλαίσιο και τον επανασχεδιασμένο σκελετό, κάτι που συνεπάγεται καλύτερη επιτάχυνση, μεγαλύτερη τελική ταχύτητα και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.Η νέα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα προσφέρει μέγιστη προστασία από τον άνεμο στις υψηλές ταχύτητες όσο και την απαραίτητη ευελιξία στην πόλη.

Ο βελτιωμένος πίνακας οργάνων, πέραν των βασικών αναλογικών οργάνων, διαθέτει πιο πλούσιες ψηφιακές ενδείξεις και LED φωτισμό. Το Smart Key διαχειρίζεται τώρα και την προαιρετική μπαγκαζιέρα των 45 λίτρων. Δύο full-face κράνη χωράνε κάτω από τη σέλα, όπου ο αποθηκευτικός χώρος μπορεί να διαχωριστεί ώστε να φιλοξενήσει ένα κράνος και/ή αδιάβροχο μαζί με σακίδιο διαστάσεων Α4.

Το αριστερό ντουλαπάκι στο φέρινγκ κλειδώνει και είναι ιδιαίτερα εξυπηρετικό για τον αναβάτη, δημιουργώντας χώρο για ένα κινητό και ένα μπουκάλι νερό, για παράδειγμα. Διαθέτει επίσης παροχή ρεύματος 12V.

Ένα σημαντικό νέο στοιχείο εξοπλισμού του Forza 300 για το 2018 είναι το σύστημα HSTC της Honda (Honda Selectable Torque Control). Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που ένα σκούτερ Honda υιοθετεί το συγκεκριμένο σύστημα.

Το HSTC ανιχνεύει την παραμικρή διαφορά ταχύτητας ανάμεσα στον μπροστινό και τον πίσω τροχό, υπολογίζει το σπινάρισμα και ελέγχει τη ροπή του κινητήρα μέσω του ψεκασμού για να ανακτήσει και πάλι ο πίσω τροχός πρόσφυση. Το HSTC απενεργοποιείται και τίθεται σε λειτουργία από ένα διακόπτη στο αριστερό σκριπ. Η ένδειξη “T” στην ψηφιακή οθόνη αναβοσβήνει όταν το σύστημα επενεργεί ελέγχοντας την πρόσφυση.

Το Forza 300 θα διατίθεται στα παρακάτω χρώματα: Μπλε Μεταλλικό Crescent Μαύρο Pearl Nightstar Γκρι Μεταλλικό Matt Cynos Λευκό Matt Pearl Cool. Είναι άμεσα διαθέσιμο μέσα από το Δίκτυο των Επισήμων Honda Moto της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη Α.Ε.Β.Μ.Ε. σε δύο εκδόσεις: Forza 300 (5.950 ευρώ) και Forza 300 Smart Top Box (6.250 ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα