Harley-Davidson: Ηλεκτρικό μέλλον σε αμφιβολία

Μια ακόμη κίνηση της αμερικάνικης εταιρείας έρχεται να επιβεβαιώσει πως τα πράγματα δεν της πάνε και πολύ καλά τελευταία.

Πρόσφατα η H-D μας είχε ξαφνιάσει αφαιρώντας τα ηλεκτρικά concept από την επίσημη ιστοσελίδα της και -συγκεκριμένα- από τον τομέα όπου αναφέρεται στα μελλοντικά της μοντέλα (Future Vehicles). Και όλως περιέργως, έχει αφήσει εκεί μόνο την ηλεκτρική της μοτοσυκλέτα LiveWire, παρά το γεγονός ότι αυτή ήδη βρίσκεται στην παραγωγή και μπορεί κάποιος να την αγοράσει άμεσα! Στην ίδια σελίδα υπήρχε μέχρι πρότινος και το Bronx, ένα εντυπωσιακό streetfighter με τον τελείως

νέο κινητήρα Revolution Max των 975cc, αλλά και αυτό πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια και σας είxαμε μιλήσει σχετικά εδώ.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι πως αυτό έχει να κάνει με την εφαρμογή του προγράμματος ανάπτυξης της αμερικάνικης φίρμας ονόματι “HardWire”, το οποίο μόλις μπήκε σε ισχύ και προβλέπει μια σφικτή οικονομική πολιτική και περιορισμό των νέων μοντέλων, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια. Πρόσφατα μάλιστα υπήρξαν φήμες που έλεγαν πως το εν λόγω “κούρεμα” θα πάρει σβάρνα ακόμα και το LiveWire από το 2022! Δύσκολο να το πιστέψουμε, καθώς αυτό το μοντέλο απορρόφησε τεράστια κεφάλαια από τη στιγμή που ανακοινώθηκε μέχρι την παραγωγή του, όπως επίσης και γιατί είναι αυτό που αποτελεί το νέο πνεύμα ανάπτυξης της εταιρείας, το βήμα στο μέλλον που αναπόφευκτα έρχεται και το οποίο έχει μορφή ηλεκτρική.

Η Harley-Davidson πήρε επίσημη θέση επί των παραπάνω, ανακοινώνοντας τα εξής:

“Η H-D δεν σχολιάζει πλέον μελλοντικά προϊόντα πριν από την επίσημη παρουσίασή τους. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί να ηγηθεί της ηλεκτροκίνησης στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Ως πρωτοπόροι στο συγκεκριμένο τομέα, είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματα του LiveWire μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένης της επίτευξης της Νο 1 ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας σε πωλήσεις στις ΗΠΑ. Ανυπομονούμε για το λαμπρό μέλλον των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών. Θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες, μαζί με την 5ετή επιχειρηματική στρατηγική μας Hardwire, στις αρχές του 2021.”

Εμείς δύο πράγματα ξεχωρίζουμε από την παραπάνω δήλωση. Κατά πρώτον το ότι η Harley ισχυρίζεται ότι το LiveWire είναι η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις ΗΠΑ και κατά δεύτερον πως ο αμερικάνος κατασκευαστής έχει δεσμευτεί για την ηλεκτροκίνηση των μοτοσυκλετών ευρύτερα. Αυτό σημαίνει ότι το LiveWire παραμένει στα σχέδια της εταιρείας και μετά το 2021; Μήπως πως θα δούμε τη γκάμα να επεκτείνεται; Και αν ναι, με τι είδους προϊόντα;

Μόλις πριν δύο ημέρες η Harley παρουσίασε επίσημα (και διαδικτυακά πάντα) το Pan America (σύντομα ακολουθεί σχετικό άρθρο), ένα ρηξικέλευθο για την ιστορία της μοντέλο, που ανήκοντας στην κατηγορία των μεγάλων μοτοσυκλετών Adventure καλείται να βάλει τον κατασκευαστή σε τελείως νέα μονοπάτια, ασφάλτινα και χωμάτινα. Είναι ένα πολύ σημαντικό στοίχημα για τους αμερικάνους, που αν τους αποφέρει το επιθυμητό κέρδος πιθανά θα τους κάνει να αναθεωρήσουν το πρωτόκολλο που επιβάλλει το HardWire. Σε λίγους μήνες θα έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα, ευχόμαστε αυτή να είναι ευχάριστη για όλους.

Στα δύο video που ακολουθούν μπορείτε να δείτε αντίστοιχα ηλεκτρικά πρωτότυπα της H-D που ..χάθηκαν από την ιστοσελίδα της.

Διαβάστε επίσης:

Honda CRF300 Rally: Χαρακτήρας On/Off με αγωνιστικά γονίδια

Νέος τιμοκατάλογος Suzuki 2021: Στα 21.495€ το νέο Hayabusa!

Moto Guzzi Centenario: Τρεις special εκδόσεις για τα 100 χρόνια της φίρμας του αετού

The post Harley-Davidson: Ηλεκτρικό μέλλον σε αμφιβολία appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα