Harley-Davidson: Η ηλεκτρική Livewire, ταξιδεύει στην άκρη της Γης (+video)

Αμέσως μετά την κυκλοφορία της ηλεκτρικής Harley-Davidson LiveWire η εταιρία προχώρησε σε μια εκτός δρόμου περιπέτεια 20.921 (ή 13.000 μιλίων), χωρίς να την ανακοινώσει.

Η διαδικασία ολοκλήρωσης αυτού του ταξιδιού καταγράφηκε από μια σειρά επεισοδίων Harley-Davidson podcasts.

Η σειρά έξι επεισοδίων καταγράφει τον τρόπο που λίγο πριν την παραγωγή τους, τα μοντέλα LiveWire τροποποιήθηκαν για να ανταπεξέλθουν σε περισσότερα από 20.921 χλμ.  απαιτητικής

οδήγησης σε χωματόδρομους, ερήμους και μονοπάτια.

«Η Harley-Davidson χαρακτηρίζεται από τη διαχρονική αναζήτηση της περιπέτειας», αναφέρει ο Jochen Zeitz, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Harley-Davidson. Αυτή η σειρά των podcast είναι μια προβολή για το πως μπορούν οι μηχανικοί και σχεδιαστές της Harley-Davidson να υπερβούν τα όρια, για τη δημιουργία μοτοσυκλετών για κάθε είδους περιπέτειες.

Μια επιλεγμένη ομάδα μηχανικών, κλήθηκε να τροποποιήσει τα μοντέλα LiveWire, ώστε να ολοκληρώσουν αυτό το ταξίδι, λίγο πριν τα τελικά στάδια της παραγωγή τους.

Αυτή η ομάδα σχεδίασε, τροποποίησε και συναρμολόγησε μια μοτοσυκλέτα σε λιγότερες από 30 ημέρες. Μετά από την αρχική δοκιμή, η ομάδα τροποποίησε το ηλεκτρικό δίκυκλο, για να οριστικοποιήσει τα εργονομικά στοιχεία και τα συστήματα μεταφοράς αποσκευών. Σε 60 ημέρες, οι μοτοσυκλέτες ταξίδεψαν στο νοτιότερο άκρο της Αργεντινής. Οι τροποποιημένες μοτοσυκλέτες LiveWire χρησιμοποίησαν τον εξοπλισμό του συστήματος RESS (Rechargeable Energy Storage System) και πλαίσιο από το μοντέλο παραγωγής, καθώς και εξαρτήματα από τον κινητήρα Revelation της Harley-Davidson.  Επιπλέον, οι μοτοσυκλέτες τροποποιήθηκαν με πρωτότυπα δισκόφρενα, τροχούς και ελαστικά από την Harley-Davidson Pan America adventure touring μοτοσυκλέτα, καθώς και με custom ανεμοθώρακα, πίσω αμορτισέρ και τριπλή βάση τιμονιού, τα οποία κατασκευάστηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο project.

Πριν την παράδοση, οι δύο τροποποιημένες LiveWire αξιολογήθηκαν από το Harley-Davidson’s Willie G. Davidson Product Development Center, έγινε η αρχική τους δοκιμή και οδηγήθηκαν σε ανάλογες συνθήκες αξιολόγησης της εξέλιξης, στις εγκαταστάσεις Harley-Davidson’s Proving Grounds.
Ακούστε το H-D Podcast στα Apple Podcasts και Spotify και εγγραφείτε για  να λαμβάνετε αυτόματα τα νέα επεισόδια, κάθε εβδομάδα. Ακούστε το και ταξιδεύστε νοερά στην Αμερική.

The post Harley-Davidson: Η ηλεκτρική Livewire, ταξιδεύει στην άκρη της Γης (+video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα