H πρώτη εικόνα του νέου VW Polo sedan

Μπορεί η νέα γενιά του Polo να μην έχει ακόμη ξεκινήσει την εμπορική της πορεία, όμως ήδη από τη Νότια Αμερική μας έρχεται η πρώτη εικόνα και κάποιες πληροφορίες για τη σεντάν έκδοσή του.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Η εικόνα αυτή διέρρευσε στο Instagram από τον Βραζιλιάνο δημοσιογράφο Fernando Calmon, ύστερα από τις δηλώσεις του νέου Προέδρου της VW στη Βραζιλία, ο οποίος αποκάλυψε ότι ένα νέο σεντάν

βασισμένο στο καινούργιο Polo θα λανσαριστεί εκεί τον Ιανουάριο του 2018.

Το νέο σεντάν θα ονομαστεί «Vitrus» και θα έχει μακρύτερο κατά 127 χιλιοστά μεταξόνιο από το χάτσμπακ Polo, φθάνοντας στα 2,6 μέτρα. Σχεδιαστικά, το νέο μοντέλο από το εμπρόσθιο μέρος μέχρι και την πίσω κολώνα θα βασιστεί πάνω στο Polo, όμως από εκεί και πίσω έχει προσαρμοστεί ο τρίτος όγκος του αυξημένου σε χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ.

Στο πεδίο των κινητήρων, στη Βραζιλία η αρχική έκδοση του νέου Polo σεντάν θα φέρει έναν 1.600άρη κινητήρα βενζίνης με 117 ίππους. Επίσης, θα υπάρχουν και εκδόσεις με τον 1.000άρη TSI βενζινοκινητήρα που καίει βενζίνη/αιθανόλη και αποδίδει 128 ίππους, όντας ο ισχυρότερος στην παραγωγή.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον του μοντέλου, εκτός της Βραζιλιάνικης αγοράς που θα λανσαριστεί από το 2018 το νέο Virtus, είναι σίγουρο ότι θα διατεθεί και σε άλλες αγορές της Λατινικής Αμερικής. Πιθανή είναι επίσης και η Ρωσία, αλλά και κάποιες αγορές της Ασίας. Ως προς την Ευρώπη, είναι μάλλον απίθανο να δούμε το νέο μοντέλο, λόγω κυρίως της χαμηλής εμπορικότητας των μικρών σεντάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα