H νέα Mercedes-Maybach έχει φώτα που προβάλλουν σήματα

Η ψηφιακή τεχνολογία στα φώτα των αυτοκινήτων επιτρέπει στους κατασκευαστές να γίνουν δημιουργικοί και πρωτότυποι, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν την ασφάλεια των μετακινήσεων. Η νέα Mercedes- Maybach, μπορεί με τα φώτα της να προβάλλει στο δρόμο σχέδια που να ανταποκρίνονται στις εκάστοτε συνθήκες και να βελτιώνει την ορατότητα «σημαδεύοντας» καλύτερα τα τυχόν εμπόδια στο δρόμο.

Του

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Η πολυτέλεια δεν είναι κάτι νέο για τη Mercedes, πολύ περισσότερο για τη Maybach, της οποίας αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά που την κάνουν ξεχωριστή. Η τεχνολογία που εξελίσσεται πάνω στα αυτοκίνητα, δίνει στους κατασκευαστές τη δυνατότητα να πρωτοτυπούν, προσπαθώντας να κάνουν πιο αποτελεσματικά τα μέσα με τα οποία οι μετακινήσεις γίνονται ασφαλέστερες.

Σε κάθε φωτιστικό σώμα της νέας Mercedes-Maybach, υπάρχει ένας επεξεργαστής που συνδέεται με μια σειρά από αισθητήρες του αυτοκινήτου, με τις κάμερες αλλά και το GPS. Με τα δεδομένα που φτάνουν στα φώτα, η προσαρμογή γίνεται σε πραγματικό χρόνο, με τα απαραίτητα σήματα να προβάλλονται στο δρόμο ή απλά να φωτίζονται καλύτερα ορισμένα σημεία που πρέπει. Όταν για παράδειγμα υπάρχουν εμπόδια στη μια πλευρά του δρόμου, τότε αυτόματα η δέσμη των προβολέων φωτίζει λίγο περισσότερο σε εκείνο το σημείο προκειμένου ο οδηγός να έχει πιο καθαρή εικόνα της κατάστασης που θα αντιμετωπίσει. Αντίστοιχα, η διασύνδεση με το GPS, μπορεί σε συγκεκριμένες συνθήκες φωτισμού (π.χ. με έντονη ομίχλη) να υπάρχει προειδοποίηση για κάποια απότομη στροφή, στο δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο. Η νέα αυτή τεχνολογία, θα είναι διαθέσιμη σε συγκεκριμένο στόλο πελατών της εταιρείας από το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα