H Peugeot παρουσιάζει το ηλεκτρικό Expert

Βασισμένο στην αρθρωτή πλατφόρμα πολλαπλών μονάδων κίνησης, με τον κωδικό EMP2 (Efficient Modular Platform), το e-Expert εφοδιάζεται με έναν 100% ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 136 ίππων.


Με βάση το στοιχείο ότι το 80 σχεδόν τοις εκατό των οδηγών επαγγελματικών οχημάτων διανύουν κατά μέσο όρο λιγότερα από 200χλμ. τη μέρα, μία ηλεκτροκίνητη έκδοση του Peugeot Expert ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη.

Το

γεγονός αυτό ενισχύεται και από τους διαρκώς αυξανόμενους περιορισμούς πρόσβασης οχημάτων στο κέντρο των πόλεων, ενώ μερικές από αυτές επιτρέπουν την πρόσβαση μόνο σε 100% ηλεκτροκίνητα οχήματα. Το νέο e-Expert είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της PEUGEOT που προσφέρει δύο επιλογές αυτονομίας, όπου ανάλογα με τη χρήση, διατίθενται δύο επιλογές μπαταριών ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 50 kWh και 75 kWh. Οι εκδόσεις (Compact, Standard και Long) διατίθενται με την μπαταρία των 50 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 230 χλμ. βάσει πρωτοκόλλου δοκιμών WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures). Οι εκδόσεις Standard και Long μπορούν επίσης να εφοδιαστούν με μπαταρία ισχύος 75 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 330 χλμ., βάσει του ίδιου πρωτοκόλλου πιστοποίησης.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου συμπεριλαμβάνονται τα παρακάτω: 
2 επίπεδα αυτονομίας, μέχρι και 330χλμ. βάσει πιστοποίησης του κύκλου δοκιμών WLTP,
3 μήκη αμαξώματος,
Ικανότητα έλξης έως 1.000κιλά και ωφέλιμο φορτίο έως 1.275κιλά,
Ανώτατη ταχύτητα 130 km/h
Επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 13,1 δλ.
Επιτάχυνση από στάση έως τα 1000 μ. σε 35,8 δλ.
Ρεπρίζ 80 – 120 km/h σε 12.1 δλ.

Διαβάστε επίσης:

Στο ζενίθ οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων στην ΤουρκίαΗλεκτρικό με 6.750€ από την Kandi AmericaΔε θα το πιστέψετε πόσο στοιχίζει στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Fiat 500…

 

The post H Peugeot παρουσιάζει το ηλεκτρικό Expert appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα