H BMW εξελίσσει τη νέα Σειρά 3 στο Nurburgring

Λίγες μέρες πριν την επίσημη αποκάλυψη της 7ης γενιάς της Σειράς 3 στην έκθεση του Παρισιού, η BMW δίνει στη δημοσιότητα τις καμουφλαρισμένες εικόνες του μεσαίου μοντέλου της κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα του Nurburgring.

Κώστας Φούζας ([email protected])

H BMW Σειρά 3 βρίσκεται στην αγορά από το 2012 και πριν από 3 περίπου ανανεώθηκε αισθητικά.

Για τις αρχές του 2019 η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να λανσάρει την έβδομη κατά σειρά γενιά του πολυτελούς μεσαίου μοντέλου, που όπως μας πληροφορούν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης θα είναι πιο ολοκληρωμένη από πότε.
Στα χαρακτηριστικά της επόμενης BMW Σειρά 3 εντάσσεται και η νέα πισωκίνητη πλατφόρμα της εταιρείας, που θα της προσδώσει μεγαλύτερες διαστάσεις, όμως το βάρος της θα μειωθεί λόγω χρήσης νέων υλικών. Με κωδικό όνομα G20, το γερμανικό πολυτελές σεντάν αναμένεται να διαθέτει όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, αλλά και ένα νέο σύστημα infotainment, που μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων ονομάζεται BMW Operating System 7.0. Σύμφωνα με την BMW, στην παρούσα φάση, το μεσαίο πολυτελές γερμανικό σεντάν περνά από τα τελευταία στάδια εξέλιξης όπου το επίκεντρο μπαίνει η οδική συμπεριφορά.

Για έλεγχο δυναμικής συμπεριφοράς και ολοκλήρωση του σεταρίσματος, το Nordschleife του Nürburgring κρίθηκε η πλέον κατάλληλη πίστα δοκιμών. Κατά παράδοση, οι δοκιμές στην “Πράσινη Κόλαση” αποτελούν πραγματική δοκιμασία αντοχής της τεχνολογίας κίνησης και ανάρτησης των νέων μοντέλων BMW.
Η φιλοσοφία του τετράθυρου μοντέλου δείχνει καθαρά πως η εξέλιξη της νέας BMW Σειράς 3 Sedan στόχευε στην αναβάθμιση της σπορ αίσθησης. Το κέντρο βάρους είναι περίπου 10 mm χαμηλότερο από του προηγούμενου μοντέλου, η κατανομή φορτίου ανά άξονα θεωρείται ιδανική στο 50:50, ενώ το συνολικό βάρος έχει μειωθεί κατά 55 kg. Η ακαμψία της δομής του αμαξώματος και η έδραση της ανάρτησης – στοιχεία κρίσιμα για το σετάρισμα του συστήματος διεύθυνσης και τα επίπεδα θορύβων κύλισης – έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Η ευελιξία του αυτοκινήτου και η ακρίβεια διεύθυνσης ωφελούνται από τα μεγαλύτερα μετατρόχια, ενώ οι αυξημένες γωνίες κάμπερ των τροχών προσφέρουν βελτιωμένες πλευρικές επιταχύνσεις.

Τέλος, η BMW θα εμπλουτίσει τη γκάμα της με περαιτέρω υβριδικές, plug-in εκδόσεις (αργότερα και μια αμιγώς ηλεκτρική), ενώ η λίστα των μοτέρ θα συμπληρώνεται με τους νεότερους 1,5, 2,0 και 3,0 λίτρων turbo κινητήρες της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα