GTX θα ονομάζονται τα γρήγορα ηλεκτρικά Volkswagen

Σύμφωνα με αναφορές στον βρετανικό Τύπο η Volkswagen προσανατολίζεται στη χρήση του προσωνύμιου GTX για τις γρήγορες και πιο σπορτίφ εκδόσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της οικογένειας ID.

Η Volkswagen έχει εκφράσει ανοιχτά την πρόθεσή της για την ύπαρξη εκδόσεων υψηλών επιδόσεων στα μοντέλα της οικογένειας ID χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι τώρα κάποια επίσημη επιβεβαίωση. Σύμφωνα λοιπόν με πρόσφατο άρθρο στο αγγλικό Autocar

η Volkswagen σκέφτεται πολύ σοβαρά την υιοθέτηση του προσωνύμιου GTX για τις συγκεκριμένες εκδόσεις.

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν πρέπει να παραξενεύει καθώς η VW είχε καθιερώσει τα προσωνύμια GTI και GTD για τις γρήγορες βενζινοκίνητες και πετρελαιοκίνητες εκδόσεις των μοντέλων της ενώ χρησιμοποιεί και το GTE για τα ισχυρά plug-in υβριδικά μοντέλα της.

Σε αυτό το πνεύμα λοιπόν δείχνει απόλυτα φυσιολογικό να υιοθετήσει και το GTX για τα γρήγορα ηλεκτρικά μοντέλα ID. Μάλιστα η χρήση του γράμματος X αφήνει υποψίες πως οι συγκεκριμένες εκδόσεις εκτός από υψηλή απόδοση θα έχουν και μετάδοση στους τέσσερις τροχούς. Αυτό το χαρακτηριστικό ως γνωστό θα προσφέρεται στα μοντέλα με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) χάρη στους οποίους είναι δυνατή η αύξηση της ισχύος αλλά και η βελτίωση της μεταφοράς της στο δρόμο. Σύμφωνα με το άρθρο οι εικασίες σχετικά με το πρώτο μοντέλο GTX εστιάζουν σε μια δίθυρη έκδοση του ID.4 η οποία πιθανόν να παρουσιαστεί το 2021.

The post GTX θα ονομάζονται τα γρήγορα ηλεκτρικά Volkswagen appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα