GP Βραζιλίας, FP2: Η μάχη στα… χιλιοστά συνεχίστηκε

Μόλις τρία χιλιοστά του δευτερολέπτου έκριναν την κορυφή στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βραζιλίας, που αποτελεί τον εικοστό και προτελευταίο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Αυτή ήταν η διαφορά ανάμεσα στους Valtteri Bottas και Lewis Hamilton.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όμως παρά το 1-2 της Mercedes,

μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα για κυριαρχία της γερμανικής ομάδας. Όπως και το πρωί στο Ιντερλάγκος, η διαφορά του πρώτου από τον τρίτο ήταν κάτω από ένα δέκατο του δευτερολέπτου!

Συγκεκριμένα ο Sebastian Vettel ήταν μόλις 73 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από την επίδοση του Φινλανδού. Ο οδηγός της Ferrari πρωταγωνίστησε σε ένα μάλλον χιουμοριστικό συμβάν, όταν κάτι δεν ήταν δεμένο στο κόκπιτ της SF71-H, προκαλώντας μία αρκετά ενδιαφέρουσα συνομιλία του τετράκις παγκόσμιου πρωταθλητή με τον μηχανικό του.

OK… Seb may have won team radio of the year #BrazilGP #F1 pic.twitter.com/XDbYg8xAD5

Formula 1 (@F1) November 9, 2018

Τέταρτος ήταν ο Daniel Ricciardo, με τη Red Bull, την ώρα που ο έτερος «ταύρος» Max Verstappen περνούσε το μεγαλύτερο κομμάτι της 90λεπτης διαδικασίας στα pit, με πρόβλημα διαρροής λαδιού στην RB14.

Rubbing wheels. On a Friday. Love it.#BrazilGP pic.twitter.com/ccpCPxFSfG

Formula 1 (@F1) November 9, 2018

Ήταν όμως πέμπτος, μπροστά από τη Ferrari του Kimi Raikkonen, με τον Romain Grosjean της Haas να είναι best of the rest. Ο Γάλλος είχε μία κοκορομαχία με τον Carlos Sainz στη στροφή 1, ενώ ο έτερος οδηγός της Renault, Nico Hulkenberg, έχασε τον έλεγχο στην έξοδο της στροφής 14 με αποτέλεσμα να καταλήξει στον τοίχο, να προκαλέσει καθεστώς κόκκινης σημαίας και να μη σημειώσει καν χρόνο.

The moment of impact

Hulk slides into the Armco barrier

FP2 #BrazilGP #F1 pic.twitter.com/AQgSqiJM4Y

Formula 1 (@F1) November 9, 2018

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Red flag
Wheel-to-wheel battles
Seb radio gold

FP2 was LIVELY…#BrazilGP pic.twitter.com/nW3c5Wj0Tx

Formula 1 (@F1) November 9, 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα