Fiat 500X: Γεμάτο τεχνολογία και με δώρο το αυτόματο κιβώτιο

Με ανανεωμένη εμφάνιση, κορυφαίο εξοπλισμό, προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης και εφοδιασμένο με τους νέους Turbo κινητήρες βενζίνης FireFly, το νέο Fiat 500Χ έχει ξεκινήσει την πορεία του στην ελληνική αγορά.

Το ιταλικό μοντέλο που είναι διαθέσιμο με δύο τύπους αμαξωμάτων (Urban & Cross), διαθέτει το πιο πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, το οποίο βρίσκεται στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Άλλωστε

όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Ιταλοί, στο εν λόγω μοντέλο «… η νοημοσύνη είναι σε πρώτο πλάνο». Και μία ματιά στην τεχνολογική φαρέτρα του, το επιβεβαιώνει.

Συνοπτικά, οι σημαντικότεροι τομείς όπου η τεχνολογία πάει χέρι-χέρι με το νέο Fiat 500X:

ΝΕΟΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ
– To 500Χ έρχεται με νέα σειρά κινητήρων Fire Fly Euro 6D. Μία νέα γενιά κινητήριων συνόλων που συνδυάζουν απόδοση με οικονομία. Με εξαιρετική ελαστικότητα με υψηλά αποθέματα ροπής στις χαμηλές στροφές, χαμηλά επίπεδα θορύβου και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

– Οι νέοι κινητήρες βενζίνης 1.000cc (120hp) και 1.300cc (150hp) συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια αντίστοιχα, μειώνοντας την κατανάλωση κατά 20%.
– Ανανεωμένη είναι και η γκάμα πετρελαιοκινητήρων που εφοδιάζουν το 500X, με τις τεχνολογίες SCR να καθιστούν το νέο κινητήρα Multijet ακόμα πιο «πράσινο».

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Το προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης μπαίνουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα μας. Το Fiat 500Χ διαθέτει ένα πληρέστατο πακέτο τέτοιων συστημάτων με τεχνολογίες όπως το αυτόματο φρενάρισμα να αυξάνουν κατακόρυφα την παρεχόμενη ενεργητική ασφάλεια. Αναλυτικά:
– Αυτόνομο Φρενάρισμα (Autonomous Emergency Brake)

– Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας (Lane Assist)

– Αναγνώριση Σημάτων Ταχύτητας (Traffic Sign Recognition)

– Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου (Blind Spot Alert)

– Κάμερα Οπισθοπορείας
– Cruise control με περιοριστή ταχύτητας
Ηλεκτρικό χειρόφρενο
– Αισθητήρες παρκαρίσματος

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
– Το 500Χ διαθέτει σύστημα U-Connect Navi με οθόνη αφής 7”
– Εφαρμογές όπως το Uconnect κάνουν τη χρήση του αυτοκινήτου πιο ευχάριστη, πιο ασφαλή, αλλά και πιο φιλική προς το περιβάλλον, δίνοντας συμβουλές σε πραγματικό χρόνο προς τον οδηγό για τον πλέον οικονομικό τρόπο οδήγησης.
– Είναι συμβατό με τις εφαρμογές Apple Car Play και Android Auto για να είστε πάντα συνδεμένοι με τους αγαπημένους σας.

Παράλληλα, η Fiat προσφέρει το νέο 500X με πέντε χρόνια εγγύηση αλλά και δυνατότητα απόκτησης με προνομιακό επιτόκιο της τάξης του 2,9%. Κι αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά, η Fiat προσφέρει τώρα το νέο 500X με ΔΩΡΟ το αυτόματο κιβώτιο DCT.

Ένα σύστημα μετάδοσης νέας γενιάς, διπλού συμπλέκτη, που συνδυάζει άνεση με οικονομία. Η δυνατότητα που έχει να μαθαίνει και να προσαρμόζει τη λειτουργία του στις προτιμήσεις του οδηγού, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο.

Μήπως όποιο… δίλημμα, παύει να είναι δίλημμα;

Keywords
Τυχαία Θέματα