FUSO eCanter: Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό παραγωγής

Η Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC), μέλος της Daimler Trucks, πραγματοποίησε στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, την παγκόσμια παρουσίαση του FUSO eCanter. Του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού, ελαφριού φορτηγού παραγωγής!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η MFTBC σχεδιάζει να παραδώσει 500 φορτηγά αυτής της γενιάς σε πελάτες μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ξεκινώντας

εντός του έτους, με παραδόσεις τόσο στην αγορά των ΗΠΑ όσο και σε εκείνες της Ιαπωνίας και της Ευρώπης. Η ευρεία παραγωγή προγραμματίζεται να ξεκινήσει το 2019.

Ο κατασκευαστής κάνει λόγο για αυτονομία 100 χιλιομέτρων και χωρητικότητα φορτίου 3,5 τόνων – ανάλογα με το αμάξωμα και τη χρήση. Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του οχήματος περιλαμβάνει έξι μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής τάσης 420 V και 13,8 kWh η καθεμία. Σε σύγκριση με ένα συμβατικό πετρελαιοκίνητο φορτηγό, προσφέρει εξοικονόμηση λειτουργικών εξόδων έως και 1.000 ευρώ ανά 10.000 χιλιόμετρα.

«Σε καιρούς που όλοι μιλούν για ηλεκτρικά φορτηγά, είμαστε οι πρώτοι που ουσιαστικά θέτουμε σε εργοστασιακή παραγωγή ένα εξολοκλήρου ηλεκτρικό φορτηγό. Έχουμε μακρά ιστορία στα εναλλακτικά συστήματα κίνησης και είμαστε περήφανοι που μπαίνουμε σε αυτή τη νέα εποχή. Το FUSO eCanter έρχεται στην αγορά μετά από χρόνια δοκιμών από πελάτες και με διασφάλιση ανταλλακτικών, υπηρεσιών και εγγύησης μέσω του παγκόσμιου δικτύου διανομέων μας. Το νέο FUSO eCanter ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για προϊόντα που πληρούν και υπερβαίνουν τα αυστηρά πρότυπα εκπομπών CO2. Αποτελεί μία ελκυστική και οικονομικά αποδοτική εναλλακτική λύση των κινητήρων εσωτερικής καύσης και καθιστά τα ηλεκτρικά φορτηγά κύριο παίκτη για τις εντός πόλεων διανομές στο μέλλον», είπε ο Marc Llistosella, Επικεφαλής της Daimler Trucks Ασίας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης του οχήματος, παρουσιάστηκε και ο πρώτος εταιρικός πελάτης! Αυτή είναι η UPS που θα χρησιμοποιεί φορτηγά μηδενικών εκπομπών επιδιώκοντας να κάνει τον στόλο της πιο βιώσιμο.

«Στη UPS, αξιολογούμε και εφαρμόζουμε διαρκώς τεχνολογίες που επιτρέπουν βιώσιμες, καινοτόμες λύσεις για τον στόλο μας. Τα ηλεκτρικά φορτηγά καθιστούν τον στόλο μας πιο καθαρό και πιο αθόρυβο, αυξάνοντας τα πάνω από 8.500 οχήματα με εναλλακτικό σύστημα κίνησης που ήδη χρησιμοποιούμε. Έχουμε μία μακρά σχέση με τη Daimler σε όλο τον κόσμο, και χαιρετίζουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το Fuso eCanter καθώς η UPS εξακολουθεί να αναγνωρίζει τα οφέλη των ηλεκτρικών φορτηγών», είπε ο Carlton Rose, Πρόεδρος Global Fleet Maintenance & Engineering της UPS.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, η FUSO παρέχει επίσης φορτηγά μηδενικών εκπομπών σε γνωστές μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως τα: Wildlife Conservation Society, New York Botanical Garden, Habitat for Humanity New York City και Big Reuse Brooklyn.

Keywords
Τυχαία Θέματα