F1 GP Στυρίας: Ο Verstappen έδειξε το δρόμο στο FP2 (video)

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Στυρίας, δεύτερου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ομάδες και οδηγοί παρέμειναν στο Σπίλμπεργκ, με τη δράση να διαδραματίζεται ξανά στο Red Bull Ring αυτό το Σαββατοκύριακο και τον http://www.newsauto.gr/tag/max-verstappen/ να

πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο της ημέρας!

Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing πήρε τη σκυτάλη από τον Sergio Perez που είχε σημειώσει την καλύτερη επίδοση στο FP1 και με χρόνο στο 1.03.660, έδειξε αποφασισμένος να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από την εγκατάλειψή του από ηλεκτρικά την προηγούμενη Κυριακή.

Ο Valtteri Bottas ήταν μία ανάσα πίσω του, ο Lewis Hamilton αδυνατούσε να βρει ρυθμό, οι Racing Point ήταν ξανά γρήγορες ενώ οι Ferrari ξανά μη-ανταγωνιστικές! Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

#AustrianGP #F1

pic.twitter.com/oyjBiITIO4

— BWT Racing Point F1 Team (@RacingPointF1) July 10, 2020

Ο ήλιος έλαμπε στο οροπέδιο του Σπίλμπεργκ, η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 32 βαθμούς Κελσίου ενώ εκείνη του οδοστρώματος στους 54. Σε μία διαδικασία που θα μπορούσε ακόμα και να καθορίσει το grid της Κυριακής, σε περίπτωση που δεν μπορούν να γίνουν κατατακτήριες δοκιμές ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας στη Στυρία.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών στη διαδικασία, είχαμε καθεστώς κόκκινης σημαίας και διακοπή της δράσης, λόγω μίας άσχημης εξόδου του Daniel Ricciardo. Ο Αυστραλός έχασε τον έλεγχο της Renault στη στροφή 9 και κατέληξε με το πίσω μέρος στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά.

Daniel Ricciardo spun and hit the barriers hard at Turn 9⃣

He was able to get out of his Renault and the medical examiners have declared him fit for the rest of the weekend #AustrianGP #F1 pic.twitter.com/aAfwbEunAf

Formula 1 (@F1) July 10, 2020

O 31χρονος που στο τέλος του έτους θα βάλει πλώρη για τη McLaren, βγήκε κουτσαίνοντας από το πληγωμένο μονοθέσιό του αλλά οι εξετάσεις που έκανε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, έδειξαν πως δεν είχε κάποιο πρόβλημα και θα λάβει κανονικά μέρος στις υπόλοιπες διαδικασίες.

Πέρασαν 10 και πλέον λεπτά προτού δούμε δράση στην πίστα, με τη Racing Point του Sergio Perez στην κορυφή. Βάζοντας τη μέση γόμα οι οδηγοί της Mercedes έκαναν το 1-2 ενώ ταύροι είχαν βίους αντίθετους, με τον Max Verstappen να κάνει καλό γύρο και περνάει δεύτερος αλλά τον Alex Albon να έχει εντυπωσιακή έξοδο, χωρίς συνέπειες, στη στροφή 3.

That’s not how you use the kerbs, Alex pic.twitter.com/pTF7RIrpQW

— Ky (@FiftyBucksss) July 10, 2020

Στα μισά της διαδικασίας ο Perez σημείωσε έναν εντυπωσιακό χρόνο, κατεβαίνοντας στο 1.03.877, μισό δευτερόλεπτο κάτω από τον Bottas, την ώρα που ο Hamilton αδυνατούσε να κινηθεί γρήγορα. Έτσι πίσω από τον Perez είδαμε αρκετές ανακατατάξεις.

Λίγο πριν συμπληρωθεί μία ώρα στο FP2, η χρήση των ελαστικών μαλακής γόμας κατέβασε κι άλλο τους χρόνους. Αρχικά ο Bottas σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.03.703, ο teammate του δεν μπόρεσε να κινηθεί με ανταγωνιστικό ρυθμό αλλά η απάντηση ήρθε από τον Verstappen που με εκπληκτικό δεύτερο sector, τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή με επίδοση 1.03.660.

Alex Albon loses his back end and goes off at Turn 8⃣ into the gravel

We were very briefly under a yellow flag but he’s back on track#AustrianGP #F1 pic.twitter.com/OwpKQaPuWA

Formula 1 (@F1) July 10, 2020

Αυτή έμελλε να είναι και η καλύτερη της ημέρας αφού ο teammate του προσπάθησε να τον μιμηθεί αλλά έστειλε την RB16 στην αμμοπαγίδα της στροφής 8.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
To F1 Vlog της πρεμιέρας της Αυστρίας

Επίσημο: Στη Renault o Fernando Alonso

Η «μάχη» του Vettel με τη Ferrari SF1000 (video)

The post F1 GP Στυρίας: Ο Verstappen έδειξε το δρόμο στο FP2 (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα