Eπιβεβαιώθηκε η ονομασία του νέου ηλεκτρικού SUV της Skoda

Η ονοματοδοσία του επερχόμενου ηλεκτρικού SUV της Skoda συνδυάζει το “Ε” από το Electric (ηλεκτρικό) και την κατάληξη Q, όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα της οικογένειας.

Enyaq είναι το όνομα του νέο ηλεκτρικού SUV της Skoda, το οποίο φέρει το “E” λόγω της ηλεκτρικής του φιλοσοφίας, καθώς και το χαρακτηριστικό “Q”

που περιλαμβάνει στην ονοματοδοσία της στην γκάμα των SUV της φίρμας. Το Enyaq είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της τσέχικης φίρμας, που βασίζεται στην πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen, την MEB (Modular Electrification Toolkit).

Το όνομα προέρχεται από το ιρλανδικό Enya, που σημαίνει “πηγή της ζωής”, ενώ η ρίζα της λέξης είναι το “Eithne”, το οποίο μπορεί να μεταφραστεί ως “ουσία”ή “πνεύμα” ή “αρχή”. Όπως και να έχει,  όλα τα παραπάνω συμβολίζουν τη νέα εποχή της αυτοκινητοβιομηχανίας, μιας και εισέρχεται στην νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης με ένα νέο SUV. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία άλλη φωτογραφία του επερχόμενου μοντέλου, ωστόσο αύριο αναμένεται να υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ηλεκτροκίνητο SUV της Skoda.

To Enyaq θα προστεθεί με τα υπόλοιπα… “Q” μοντέλα της φίρμας, που είναι το Kamiq, Karoq και Kodiaq. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπομάρκα Skoda iV θα διαθέσει δέκα ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά μέχρι και το τέλος του 2022. Μέχρι το 2025, υπολογίζεται ότι το 25% των πωλήσεων της εταιρείας θα είναι ηλεκτρικά ή (plug-in) hybrid. Τέλος, η τσέχικη μάρκας θα επενδύσει το 2021 δύο δισεκατομ. ευρώ για την εξέλιξη και ανάπτυξη των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της.

The post Eπιβεβαιώθηκε η ονομασία του νέου ηλεκτρικού SUV της Skoda appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα