Drako GTE: Ηλεκτρικό με 1.200 ίππους

Μετά το πρώτο teaser που είδαμε νωρίτερα στο 2019, η Drako έχει έτοιμο το πρώτο GTE και το παρουσιάζει για να συναρπάσει το κοινό που θέλει ηλεκτρικό αυτοκίνητο με υψηλές οδηγικές συγκινήσεις.

Σχεδόν μια δεκαετία εξέλιξης έχει «πάνω του» το Drako GTE, το ηλεκτρικό μοντέλο με την εντυπωσιακή εμφάνιση

και την απόδοση των 1.200 ίππων που υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις και απόλυτη οδηγική ευχαρίστηση- εφάμιλλη ενός τυπικού supercar. Το μοντέλο που έχει βασιστεί πάνω στο Fisker Karma και μάλλον αποτελεί εξέλιξή του, δίνει τελείως διαφορετική οπτική εντύπωση στις λεπτομέρειες, μια και έχει διαφορετικά φώτα εμπρός και πίσω.

Κοιτώντας το από το πλάι, οι μεγάλοι αεραγωγοί και το χαμηλό προφίλ είναι αυτά που κρατούν το μάτι του παρατηρητή, ενώ στο πίσω μέρος οπτικά κυριαρχεί το μεγάλο diffuser. Στην καμπίνα, από τις λίγες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει επισήμως, διακρίνεται η εκτενής χρήση δέρματος και αλκαντάρα για τις επενδύσεις θυρών και καθισμάτων, ενώ φαίνεται πως η καμπίνα είναι ικανή για να φιλοξενήσει 4 ενήλικους επιβάτες. Εκτενής είναι και η χρήση του ανθρακονήματος, τόσο στο αμάξωμα, όσο και στην καμπίνα των επιβατών αλλά και στα πάνελ των διακοπτών.

Η ισχύς προκύπτει από τη συστοιχία μπαταριών των 90kWh, που συνεργάζεται με 4 ηλεκτρικούς κινητήρες, συνολικής απόδοσης 1.200 ίππων. Η Drako δεν έχει δώσει στοιχεία για την αυτονομία του μοντέλου, ούτε και για τους χρόνους των επιταχύνσεων (όπως το 0-100 χλμ./ώρα). Το μόνο που έχει επισήμως ανακοινωθεί είναι πως η τελική ταχύτητα του GTE φτάνει τα 332 χιλιόμετρα την ώρα.  Από τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα για το GTE, ενδιαφέρον έχει το ότι η ανάρτηση έχει δεχτεί της περιποιήσεις της Öhlins ενώ τα φρένα είναι κεραμικά και έχουν τη σφραγίδα της Brembo.

Το ταμπελάκι της τιμής του Drako GTE γράφει 1,25 εκατομμύρια δολάρια (1,13 εκατομμύρια ευρώ) και η εταιρεία έχει πρόβλεψη για κατασκευή μόνο 25 αυτοκινήτων. Οι ενδιαφερόμενοι ήδη μπορούν να παραγγέλνουν το αυτοκίνητό τους, με τις παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες για εκκίνηση στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

The post Drako GTE: Ηλεκτρικό με 1.200 ίππους appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα