Cavali Marini: Η έκθεση με τα σκάφη της Alfa Romeo

Η νέα έκθεση στο μουσείο Arese της Alfa Romeo αφηγείται ένα λιγότερο γνωστό, αλλά εξαιρετικά επιτυχημένο κεφάλαιο στην ιστορία της Ιταλικής φίρμας.

Εκτίθενται στο Arese κάποια σπάνια σκάφη με κινητήρες Alfa Romeo, που έχουν κερδίσει δεκάδες παγκόσμιους, ευρωπαϊκούς και ιταλικούς τίτλους και έχουν σπάσει πολλά παγκόσμια ρεκόρ.

Το αγωνιστικό σκάφος Arno II

και ο βραβευμένος κινητήρας της F1 που χρησιμοποιούσε,  εκτίθενται μαζί για πρώτη φορά. Από σκάφη αναψυχής μέχρι βενετσιάνικα καράβια και ειδικά σκάφη που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η έκθεση προσφέρει μια πλήρη επισκόπηση της δύναμης της Alfa Romeo στο νερό. Το Μουσείο Alfa Romeo στο Arese αποτίει φόρο τιμής στο λιγότερο γνωστό κεφάλαιο της Alfa Romeo στο νερό, με μια νέα έκθεση με τίτλο «Cavalli Marini» (Sea Horses). Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή και επισκέψιμη από τις 17 Οκτωβρίου 2020 έως τις 21 Φεβρουαρίου 2021 και είναι μια καλή ευκαιρία για τους φίλους της Μιλανέζικης φίρμας να ανακαλύψουν την «άλλη ζωή» των κινητήρων της Biscione από αγώνες έως δημόσιες συγκοινωνίες και από στρατιωτικά οχήματα έως τις μηχανότρατες που χρησιμοποιήθηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η αγωνιστική ιστορία της Alfa Romeo στο δρόμο και στις πίστες είναι γνωστή αλλά αυτή που έχει γράψει η εταιρεία στο νερό, δεν είναι και τόσο γνωστή. Στην πραγματικότητα, οι τεχνολογίες και οι καινοτομίες που ανέπτυξε η Alfa Romeo χρησιμοποιήθηκαν επίσης σε μηχανοκίνητα σκάφη από τη δεκαετία του 1920 έως τη δεκαετία του 1980. Οι κινητήρες προσαρμόστηκαν για θαλάσσια χρήση, τόσο στην παραγωγή όσο και στους αγώνες, που προέρχονται όχι μόνο από τη θρυλική Alfetta κατά τη διάρκεια και μετά την καριέρα τους στην αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και από τις Giulietta, Giulia GTA, Montreal, 2600 και άλλους. Εννέα από τα 10 σκάφη που εκτίθενται σε αυτήν την έκθεση (το δέκατο είναι σκάφος αναψυχής) μπορούν να «υπερηφανεύονται» για 11 παγκόσμια ρεκόρ, έξι παγκόσμια πρωταθλήματα, επτά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και εννέα ιταλικά πρωταθλήματα και πέντε χρυσά μετάλλια.

Δείτε ακόμα:

Δημοπρασία για τρεις μοναδικές πρωτότυπες Alfa Romeo

Τα μυστικά του νέου SUV της Alfa Romeo

Με “άρωμα” Raikkonen οι δύο νέες Alfa Romeo

The post Cavali Marini: Η έκθεση με τα σκάφη της Alfa Romeo appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα