CaetanoBus: Έτοιμο το 1ο λεωφορείο με Toyota fuel cells

Οι CaetanoBus και Toyota κάνουν πράξη την περσινή τους ανακοίνωση με την πορτογαλική εταιρία να ανακοινώνει την ενσωμάτωση των κυψελών υδρογόνου των Ιαπώνων σε λεωφορείο της, το οποίο εκπέμπει έτσι μηδενικούς ρύπους.

Ειδικότερα το H2.City Gold της CaetanoBus θα είναι το πρώτο υδρογονοκίνητο λεωφορείο που προκύπτει από τη συνεργασία των δύο εταιριών, το οποίο θα χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες της ιαπωνικής εταιρίας.

Η

εξέλιξη του νέου λεωφορείου H2.City Gold έγινε σε συνεργασία μεταξύ των δύο εταιριών και το μοντέλο των Πορτογάλων θα χρησιμοποιεί για την κίνησή του τις κυψέλες υδρογόνου του Mirai. Οι κυψέλες έχουν τοποθετηθεί στην οροφή του οχήματος, το οποίο φέρει παράλληλα και πέντε δεξαμενές υδρογόνου, συνολικής χωρητικότητας 37,5 κιλών. Αυτό το υδρογόνο παρέχει αυτονομία 400 χλμ. και ο ανεφοδιασμός τους διαρκεί μόλις εννιά λεπτά της ώρας.

Το H2.City Gold αποτελεί μόνο τον πρώτο καρπό που προκύπτει από τη συγκεκριμένη συνεργασία και η παραγωγή του, που θα πραγματοποιείται στην Πορτογαλία, αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη χρονιά.

“Χάρη στη μακροχρόνια συνεργασία τους με την Toyota, την κατανόηση που έχουν για τις απαιτήσεις της αγοράς αλλά και τις τεχνικές τους ικανότητες, η CaetanoBus ήταν ο ιδανικός συνέταιρος για να ξεκινήσουμε την εξέλιξη των συστημάτων και των πωλήσεών μας στην Ευρώπη. Ανυπομονώ να λάβω τα πρώτα δεδομένα από την αγορά από αυτή την πρωτοβουλία μας αλλά και για την ανάπτυξη της επιχείρησής μας που αφορά τις τεχνολογίες κυψελών υδρογόνου.”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota Ευρώπης, Dr Johan van Zyl.

The post CaetanoBus: Έτοιμο το 1ο λεωφορείο με Toyota fuel cells appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα