BMW: Θα έχει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στη γκάμα της μέχρι το 2023

Το BMW Group επιταχύνει το ρυθμό επέκτασης της ηλεκτροκίνησης, πετυχαίνοντας το στόχο του δύο χρόνια νωρίτερα από τον προγραμματισμό.

Γεμάτο ενέργεια και ενώ βρίσκεται καθοδόν για το Future Highway 2025, το BMW Group επιταχύνει το ρυθμό του προγράμματος επέκτασης της ηλεκτροκίνησης. Η εταιρία θα πετύχει το στόχο των 25 ηλεκτροκίνητων μοντέλων που είχε θέσει για το 2025 δύο χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 2023.

Χάρη στις ευέλικτες αρχιτεκτονικές οχημάτων που υποστηρίζουν ποικίλα συστήματα κίνησης – πλήρως ηλεκτρικά, plug-in υβριδικά και με κινητήρα καύσης – η εταιρία μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στις μεταβολές της αγοράς. Τα μισά και πλέον από τα 25 μοντέλα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά.«Επιταχύνουμε τη μεταμόρφωση της εταιρίας στο δρόμο για τη βιώσιμη μετακίνηση, ώστε να πληροί τα πρότυπα του μέλλοντος: Την τελευταία διετία, παίρνουμε συνεχώς πολλές αποφάσεις και τώρα έφτασε η ώρα να τις υλοποιήσουμε. Μέχρι το 2021, θα έχουμε διπλασιάσει τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων μας συγκριτικά με το 2019», δήλωσε ο Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, στο Μόναχο την Τρίτη. «Η γκάμα μας θα περιλαμβάνει 25 ηλεκτροκίνητα οχήματα ήδη από το 2023 – δύο χρόνια νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Αναμένουμε μία απότομη καμπύλη ανάπτυξης οδεύοντας προς το 2025: Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων μας θα αυξάνονται κατά 30% περίπου κάθε χρόνο».

Στο πλαίσιο της νέας πλατφόρμας επικοινωνίας #NEXTGen, το BMW Group παρουσιάζει την επόμενη γενιά της φιλοσοφίας μετακίνησης και τα επόμενα βήματα που θα κάνει προς αυτή την κατεύθυνση. Το BMW Vision M NEXT δίνει μία γεύση από το μέλλον της μάρκας BMW με τη μορφή ενός, ηλεκτροκίνητου σπορ αυτοκινήτου, το οποίο επικεντρώνεται καθαρά στον οδηγό, υποστηρίζοντας τον με ευφυείς τεχνολογίες και καθιστώντας τον κυρίαρχο του παιχνιδιού.

Σε δύο τροχούς

Το BMW Motorrad Vision DC Roadster προαναγγέλλει το μέλλον της BMW Motorrad με εναλλακτικές μορφές κίνησης. Αυτή η μοτοσυκλέτα διατηρεί την ταυτότητα της BMW Motorrad, αλλά παράλληλα προσφέρει ένα νέο είδος οδηγικής απόλαυσης.

«Το όραμά μας είναι σαφές: βιώσιμη μετακίνηση που παράγεται με βιώσιμο τρόπο. Έχουμε δεσμευτεί να προμηθευόμαστε ηλεκτρική ενέργεια μόνο από ανανεώσιμες πηγές για όλες τις εγκαταστάσεις μας ανά τον κόσμο από το 2020», δήλωσε ο Kr ü ger. «Εκπληρώνουμε την κοινωνική ευθύνη μας – σε όλες τις διαφορετικές μορφές της. Δεσμευόμαστε σταθερά στην μετακίνηση μηδενικών ρύπων. Ταυτόχρονα, στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, των μετόχων και των επενδυτών μας με πλήρη εταιρική υπευθυνότητα».

Μέχρι το τέλος του 2019, το BMW Group στοχεύει να έχει πάνω από μισό εκατομμύριο πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά οχήματα στο δρόμο. Μέσα σε δύο χρόνια, η εταιρία θα προσφέρει πέντε πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής: Παράλληλα με το BMW i 3, με παραγωγή που υπερβαίνει τις 150.000 μονάδες μέχρι σήμερα, ξεκινά φέτος η παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού MINI στο εργοστάσιο της Οξφόρδης (Ηνωμένο Βασίλειο). Το 2020, θα ακολουθήσει το πλήρως ηλεκτρικό BMW iX 3 στο Shenyang (Κίνα) και το 2021, το BMW iNEXT, που θα παράγεται στο Dingolfing (Γερμανία), και το BMW i 4 στο εργοστάσιο του Μονάχου (Γερμανία).

The post BMW: Θα έχει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στη γκάμα της μέχρι το 2023 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα