BMW X7: Αυτό είναι το νέο κορυφαίο βαυαρικό SUV (+video)

Η BMW αποκάλυψε το νέο top SUV της, την X7, η οποία έρχεται για να προσφέρει ακόμη περισσότερη πολυτέλεια, άνεση και ασφάλεια στους λάτρεις των μεγάλων μοντέλων του είδους.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Ξεκινώντας με τις διαστάσεις της, η νέα X7 έχει μήκος 5,163 μέτρων, πλάτος σχεδόν 2 μέτρα (1.999 χλστ.) και ύψος 1.805 χλστ., με το μεταξόνιό της να εκτίνεται στα 3,1 μέτρα.

Με τον τρόπο αυτό το νέο μοντέλο είναι μακρύτερο κατά 228 χλστ. και υψηλότερο κατά 53 χλστ. σε σχέση με την BMW X5.

Σε ό,τι αφορά στην εμφάνισή της, αυτή εμπνέεται από την αισθητική του περσινού πρωτότυπου X7 iPerformance σε ένα άκρως επιβλητικό αποτέλεσμα. Ξεχωρίζουμε την τεράστια χρωμιωμένη γρίλια στο εμπρόσθιο μέρος, η οποία πλαισιώνεται από ενεργά LED φώτα, αλλά και χαμηλότερα, από επίσης χρωμιωμένα ένθετα στον προφυλακτήρα.

Στο πλάι, το αμάξωμα ακολουθεί μια τετραγωνισμένη αισθητική για λόγους πρακτικότητας, με άπλετες γυάλινες επιφάνειες αλλά και με μια παχιά χρωμιωμένη λωρίδα στο κάτω μέρος. Πίσω, τα νέα λεπτά φώτα ενώνονται μεταξύ τους με ένα ακόμα χρωμιωμένο ένθετο, ενώ χαμηλά από τον προφυλακτήρα δεν λείπει και η απαραίτητη «ποδιά».

Περνώντας στο εσωτερικό, εκεί η BMW προσφέρει μια υπέρ-πολυτελή καμπίνα, η οποία εκφράζει στο απόλυτο τον hi-tech χαρακτήρα της μάρκας, προσφέροντας έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών μπροστά από τον οδηγό και μια δεύτερη οθόνη επίσης 12.3 ιντσών πάνω στην κονσόλα για το σύστημα πολυμέσων.

Στον στάνταρ εξοπλισμό πολυτελείας του αυτοκινήτου προσφέρονται μεταξύ άλλων δερμάτινη ταπετσαρία Vernasca, αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή τριών τμημάτων και φωτισμός περιβάλλοντος με Welcome Light Carpet και Dynamic Interior Light. Προαιρετικά υπάρχουν επίσης αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού πέντε ζωνών, το πακέτο Ambient Air, η Πανοραμική Κρυστάλλινη Οροφή Sky Lounge, χειριστήρια με χρήση στοιχείων κρυστάλλου, το Ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround και το σύστημα Ψυχαγωγίας πίσω επιβατών Professional.

Στον τομέα της πρακτικότητας και των χώρων, η νέα BMW X7 έρχεται στάνταρ με τρεις σειρές καθισμάτων (7θέσια), με την BMW να υπόσχεται κορυφαία ευρυχωρία και για τους επιβάτες της τρίτης σειράς. Όσον αφορά στη δεύτερη σειρά, εκτός από τη στάνταρ τριθέσια επιλογή μπορούν να τοποθετηθούν προαιρετικά και 2 ατομικά comfort καθίσματα. Πάντως, όποια επιλογή και να γίνει, τα καθίσματα σύρονται σε απόσταση έως και 144 χλστ. Ο χώρος αποσκευών σε κάθε περίπτωση έχει χωρητικότητα από 326 έως 2.120 λίτρα.

Στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, η νέα BMW X7 θα διατεθεί με έναν turbo 3λιτρο 6κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 340 ίππων, αλλά και με τον 4.4 lt. Twin-Turbo V8 κινητήρα βενζίνης των 462 ίππων (δεν θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη). Αμφότερα τα μοτέρ συνδυάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση.

Στο diesel, η νέα BMW X7 εφοδιάζεται με τον 3λιτρο 6κύλινδρο των 265 ίππων, ενώ παράλληλα διαθέσιμη θα είναι και η έκδοση M50d, με 400 ίππους ισχύος και 0-100 km/h σε κάτω από 5.4 sec. Και εδώ υπάρχει στάνταρ 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, αλλά και τετρακίνηση.

Στα υπόλοιπα στοιχεία της, η BMW X7 έρχεται με στάνταρ αερανάρτηση και σύστημα ενεργών αμορτισέρ. Η απόσταση από το έδαφος μπορεί να μεταβάλλεται σε μια απόσταση 80 χλστ. Παράλληλα, η BMW προσφέρει προαιρετικά διάφορα έξτρα συστήματα πλαισίου, μεταξύ των οποίων και ενεργές αντιστρεπτικές, αλλά και πακέτο Off Road με τέσσερα προγράμματα οδήγησης ανάλογα με το είδος του οδοστρώματος.

Φυσικά, η BMW διαθέτει τη νέα X7 με μια σειρά από συστήματα υποβοήθησης, που φροντίζουν για κορυφαία επίπεδα ενεργής και παθητικής ασφάλειας. Σε ό,τι αφορά τέλος στη διάθεσή της, αυτή θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2019. Η κατασκευή της θα γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στο Σπάρτανμπουργκ των Η.Π.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα