BMW Isetta: Θέση στην πόλη του μέλλοντος

19:18 4/9/2017 - Πηγή: NewsAuto

Η BMW Isetta είναι ένα από τα πιο περίεργα αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν ποτέ και σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά της, μπορεί να προηγούταν ακόμη και 70 χρόνια μπροστά από την εποχή της. Δεν είναι δα και αμελητέο γεγονός αυτό…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Δεν είναι μυστικό ότι ο πληθυσμός των μεγαλουπόλεων του κόσμου αναμένεται να διογκωθεί με πρωτοφανείς ρυθμούς τις επόμενες δεκαετίες, με αποτέλεσμα τα μικρά αυτοκίνητα να γίνουν πιο χρήσιμα από ποτέ. Ο κατασκευαστής Justin Hyunjung

Cho έχει ονειρευτεί πως μια σύγχρονη BMW Isetta θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το τέλειο αυτοκίνητο για τους κατοίκους των πόλεων.

Όπως και το πρωτότυπο, το νέο Isetta είναι εξαιρετικά συμπαγές και δεν διαθέτει παραδοσιακές πόρτες. Αντ ‘αυτού, οι επιβάτες εισέρχονται μέσω του μπροστινού αλεξήνεμου που ολισθαίνει πάνω από την οροφή. Στο εσωτερικό, ο χώρος έχει μεγιστοποιηθεί με την αφαίρεση των παραδοσιακών χειριστηρίων, συμπεριλαμβανομένου ενός τιμονιού, αφήνοντας το αυτοκίνητο καθαυτό υπεύθυνο για όλη την οδήγηση.

Μια σύγχρονη Isetta θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως μέρος της υπηρεσίας ανταλλαγής ποδηλάτων ReachNow της BMW, επιτρέποντας στους χρήστες να παραγγείλουν ένα Isetta μέσω του smartphone τους και να απολαύσουν την αυτόνομη κίνηση οπουδήποτε μέσα στην πόλη χωρίς ανησυχία.

Μέχρι να δούμε αυτές τις απεικονίσεις να περνούν στην πράξη, ποτέ δεν είχαμε στο μυαλό μας την ιδέα μιας νέας Isetta για την πόλη του μέλλοντος. Ωστόσο, αφού το είδαμε κι αυτό ευελπιστούμε να παρακινηθούν οι υπεύθυνοι και να δώσουν το πράσινο φως για την παραγωγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα