Audi ATOM: Μια φουτουριστική πρόταση για το αύριο των GT

Με σαφείς στυλιστικές επιρροές από το R8, το πρωτότυπο με τα σήματα της Audi και την ονομασία ΑΤΟΜ ρίχνει στο τραπέζι μια ακόμα πρόταση για το πώς θα μπορούσε να είναι η αισθητική των μεγάλων GT ή ακόμα καλύτερα των supercar της γερμανικής εταιρίας στο προσεχές μέλλον.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Βέβαια δεν πρόκειται για κάποιο επίσημο project της Audi αλλά για ένα σχέδιο από τον σχεδιαστή και φίλο της μάρκας, Konstantin Pankratov.

Δεν υπάρχουν επομένως κάποιες προδιαγραφές σχετικά με το τι έχει σκεφθεί ο δημιουργός του για το κομμάτι του τεχνολογικού υπόβαθρου που θα μπορούσε να συνοδεύει την συγκεκριμένη πρόταση. Ωστόσο η συνολική εικόνα των φουτουριστικών γραμμών του θα ταίριαζε απόλυτα με την λογική ενός ηλεκτρικού GT υψηλών επιδόσεων.

Μεταξύ των σχεδιαστικών λεπτομερειών που κεντρίζουν την προσοχή θα σημειώσουμε πως το σήμα της Audi δεν έχει την κλασική κάθετη τοποθέτηση αλλά έναν οριζόντιο προσανατολισμό, ενώ τα ιδιαίτερα αιχμηρά φωτιστικά σώματα δείχνουν σαν να αποτελούν επέκταση των φτερών. Ενδιαφέροντα στοιχεία αποτελούν επίσης το πανοραμικό παρπρίζ, οι καθρέπτες κάμερες που παίζουν και αεροδυναμικό ρόλο καθώς και τα πολύ λεπτά πίσω φώτα.

Συνολικά μάλιστα το Audi ATOM σε αντίθεση με αντίστοιχες σχεδιαστικές προτάσεις συγκεντρώνει αρκετά στοιχεία με ρεαλιστική προσέγγιση που θα μπορούσαμε να δούμε στα Audi στο άμεσο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα