Audi AI:TRAIL Quattro, το ηλεκτρικό SUV του μέλλοντος

Το τέταρτο κατά σειρά πρωτότυπο Audi AI με την ονομασία TRAIL Quattro μας ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον των ηλεκτρικών SUV της Audi

Με ακόμα ένα φουτουριστικό πρωτότυπο της σειράς AI η Audi μας μεταφέρει στο εικονικό γκαράζ του μέλλοντος δίνοντας μας αυτή τη φορά μια πιθανή εκδοχή των ηλεκτρικών της SUV.

Το πρωτότυπο AI:

TRAIL Quattro που παρουσιάστηκε στη Φρανκφούρτη είναι μια ιδιαίτερα προοδευτική πρόταση για ένα εκτός δρόμου ηλεκτρικό όχημα. Με μήκος 4.15μ, πλάτος 2.15μ, και ύψος 1.67μ το AI:TRAIL Quattro είναι πιο κοντό από το Q2 αλλά πιο φαρδύ και ψηλότερο από το μικρό SUV της Audi. Η ειδικά διαμορφωμένη για ηλεκτρικό μοντέλο πλατφόρμα – που συνεπάγεται την εξαιρετικά γενναιόδωρη χωροταξική διαμόρφωση – αποτελεί ένα συνδυασμό των δύο πλατφορμών MEB και PPE του ομίλου Volkswagen.

Το πρωτότυπο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό με την συνολική ισχύ να φθάνει τους  430 ίππους και την συνολική ροπή να ξεπερνά τα 100 χλγμ ενώ η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 500 χλμ. σε κανονικές συνθήκες και τα 250 χλμ. σε σκληρές εκτός δρόμου συνθήκες. Οι χαρακτηριστικοί μεγάλοι τροχοί 22 ιντσών είναι εξοπλισμένοι με ειδικά ελαστικά εκτός δρόμου τα οποία έχουν αισθητήρες και ικανότητα αυτόματης προσαρμογής της πίεσής τους ανάλογα με το έδαφος και τις συνθήκες που κινείται το αυτοκίνητο.

Η κατασκευή του AI:TRAIL Quattro συνδυάζει χάλυβα υψηλής αντοχής με αλουμίνιο και ανθρακονήματα πετυχαίνοντας ένα πολύ καλό για ηλεκτρικό όχημα βάρος της τάξης των 1.750 κιλών. Αυτό μάλιστα γίνεται ακόμα πιο σημαντικό εάν αναλογιστούμε πως το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών μεταξύ των οποίων με σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε πως το αυτοκίνητο δεν διαθέτει συμβατικά φώτα. Αντίθετα στην οροφή του φιλοξενούνται 5 drones εξοπλισμένα με LED τα οποία παίζουν το ρόλο των φώτων ενώ μπορούν να πετάξουν και μπροστά ή γύρω από το αυτοκίνητο λειτουργώντας ως ιχνηλάτες σε περίπτωση που το αυτοκίνητο βρεθεί σε άγνωστη περιοχή.

The post Audi AI:TRAIL Quattro, το ηλεκτρικό SUV του μέλλοντος appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα