Aprilia RS 660: Από την πίστα στον δρόμο (+video, τιμή)

Με sport προσωπικότητα και εκπληκτικές σύγχρονες γραμμές, η RS660 φέρνει στον δρόμο την κορυφαία εμπειρία της Aprilia από τις πίστες.

Η RS660 χρησιμοποιεί την εξειδίκευση της Aprilia για να θέσει νέα πρότυπα στην κατηγορία.

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός διαμορφώνει μια ελαφριά και συμπαγή μοτοσυκλέτα, ευέλικτη και κομψή, σταθερή στις υψηλές ταχύτητες,

διασκεδαστική και ευχάριστη στην οδήγηση. Οι χρωματικές επιλογές της RS 660 περιλαμβάνουν το ολοκαίνουργιο Acid Gold που τονίζει τον σχεδιασμό και τον δυναμικό και νεανικό χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας.

Αναγνωρίσιμη με την πρώτη ματιά

Η Aprilia RS 660 είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη μοτοσυκλέτα. Τα χαρακτηριστικά της, μιλούν τη γλώσσα των supersport μοντέλων της μάρκας, που έχουν γράψει ιστορία. Η RS 660 είναι άμεσα αναγνωρίσιμη και ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη μοτοσυκλέτα.

Το στοιχείο του τριπλού προβολέα χαρακτηρίζει τις Aprilia υψηλών επιδόσεων από το 1998, όταν έκανε το ντεμπούτο του στην RSV Mille, το πρώτο supersport μοντέλο της εταιρείας από το Noale στην κατηγορία superbike.

Ήταν μία αισθητική επανάσταση, που εφαρμόστηκε στη συνέχεια σε όλα τα κορυφαία μοντέλα της Aprilia, μέχρι που «σφράγισε» την RSV4 και κατόπιν υιοθετήθηκε από την Tuono V4. Εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια, το στοιχείο αυτό ανανεώνεται και αναβαθμίζεται είτε αισθητικά είτε σε λειτουργικότητα, φτάνοντας τώρα στην RS 660, στο υψηλότερο στάδιο της συνεχούς εξέλιξής του.

Η Aprilia RS 660 είναι η πρώτη μοτοσυκλέτα που έχει τριπλό προβολέα LED, που περιλαμβάνει περιμετρικά φώτα DRL τοποθετημένα στο προφίλ των δύο κεντρικών προβολέων. Τα φλας έχουν ενσωματωθεί στα δύο DRL, συμβάλλοντας στις πολύ μικρές διαστάσεις του μπροστινού μέρους.

Το σύστημα φωτισμού περιλαμβάνει επίσης, χαρακτηριστικά που σχεδιάστηκαν για να κάνουν την οδήγηση ακόμη πιο ασφαλή: χάρη στον αισθητήρα φωτός η μικρή σκάλα στα φώτα ενεργοποιείται αυτόματα, ενώ τα φλας αυτό-ακυρώνονται αλλά και ενεργοποιούνται αυτόματα σε περίπτωση έντονου φρεναρίσματος ανάγκης.

Τέλος, η λειτουργία φώτων στροφής (cornering lights) εξασφαλίζει ένα νέο στοιχείο ενεργητικής ασφάλειας: καθένα από τα δύο πλευρικά φώτα (το κεντρικό έχει λειτουργία υψηλής δέσμης) διαθέτει πρόσθετους λαμπτήρες που, χάρη στην αδρανειακή πλατφόρμα, ανάβουν αυτόματα όταν η μοτοσυκλέτα βρίσκεται σε κλίση για να στρίψει, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τη δέσμη φωτός κατά τη διάρκεια της στροφής και κατ’επέκταση την ορατότητα του οδηγού.

Χαρακτήρας Aprilia

Το πλαίσιο ενισχύει τη δυναμική εμπειρία οδήγησης. Μαζί με το ψαλίδι αλουμινίου είναι τα χαρακτηριστικά κατασκευής, τα οποία εγγυώνται τη βέλτιστη κατανομή βάρους και την ελαχιστοποίηση του.

Αγωνιστικές καταβολές

Sport προσωπικότητα και σύγχρονες γραμμές που παραμένουν εντυπωσιακές. Η RS660 φέρνει στον δρόμο την νικηφόρο εμπειρία της Aprilia στις πίστες. Ο μοναδικός σχεδιασμός διαμορφώνει μια ελαφριά και συμπαγή μοτοσυκλέτα, ευέλικτη και κομψή, σταθερή στις υψηλές ταχύτητες, διασκεδαστική και ευχάριστη στην οδήγηση.

Η θέση του αναβάτη οδήγησης έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άνεση στον δρόμο και το σωστό φορτίο στο μπροστινό μέρος για καλύτερη οδική συμπεριφορά. Η θέση των μαρσπιέ και το clip on τιμόνι που έχει προσαρμοστεί στην πάνω βάση του συστήματος διεύθυνσης δημιουργούν ένα ιδανικό τρίγωνο μεταξύ σέλας, τιμονιού και μαρσπιέ. Πρόσθεσε τώρα και τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ 5 προκαθορισμένων προγραμμάτων οδήγησης (Riding Modes) για διαφορετικές συνθήκες πίστας και δρόμου και θα έχετε ως αποτέλεσμα μία συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Κινητήρας 660 κ.εκ

Νέος δικύλινδρος κινητήρας 660 cc με ισχύ 100 ίππων και εξαιρετικά υψηλές τιμές ροπής, για άμεση και ζωντανή απόκριση σε όλες τις συνθήκες. Καλύπτει τις προδιαγραφές Euro 5.

Ασφαλείς επιδόσεις

Ενώ το προηγμένο Cornering ABS πολλαπλών χαρτών εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια στον δρόμο παρακολουθώντας πλήθος παραμέτρων και επιτυγχάνοντας την ιδανική αναλογία επιβράδυνσης και ευστάθειας, το πακέτο ηλεκτρονικών ελέγχων APRC (Aprilia Performance Ride Control) είναι ικανό να αναγνωρίσει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση της μοτοσυκλέτας σε σχέση με τον δρόμο και παρέχει άμεσες ρυθμίσεις για τη βελτίωση της απόδοσης και της ασφάλειας.

Ηλεκτρονικός εξοπλισμός και αξεσουάρ

Η RS 660 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να φιλοξενεί μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ που βελτιώνουν όχι μόνο την απόδοση, το στυλ και την άνεση του αναβάτη αλλά να του επιτρέπουν να εκφράσει την δική του προσωπικότητα.

Full LED ΠροβολέαςΜπροστινή μονάδα φωτισμού με 3 στοιχεία LEDΦώτα DRL, με ενσωματωμένα φλαςΑισθητήρας φωτός που ρυθμίζει την αυτόματη ενεργοποίηση του προβολέαΦώτα στροφής φωτίζουν το εσωτερικό της στροφής κατά την οδήγηση, αυξάνοντας την ορατότητα.Σύστημα APRCCornering ABS πολλαπλών χαρτών5 Riding ModesΈγχρωμος TFT πίνακας οργάνωνAprilia MIA* (*προαιρετικός εξοπλισμός)Εξάτμιση για “χρήση σε πίστα” από την AkrapovičΠιστοποιημένη εξάτμιση Akrapovic από την Aprilia για χρήση στον δρόμοΜανέτες φρένου/συμπλέκτη από billet αλουμίνιοΕιδικά σχεδιασμένα αυτοκόλλητα τροχών

Τιμή: 11.050 €

Διαβάστε επίσης:

Aprilia: Διαθέσιμα τα πανίσχυρα RSV4 1100 Factory και RSV4 RR

Aprilia RS 660 concept: Αποκάλυψη στο Μιλάνο

Aprilia All Stars: H γιορτή της Aprilia στο Mugello

The post Aprilia RS 660: Από την πίστα στον δρόμο (+video, τιμή) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα