After market ηλεκτροκινητήρας από την Swindon

Την ευκαιρία μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση για συμβατικά μοντέλα δίνει ένας νέος προσιτός ηλεκτροκινητήρας της Swindon Powertrain που μπορεί να ταιριάξει σε πολλές εφαρμογές.

Από την προηγούμενη χρονιά η Swindon Powertrain είχε φανερώσει τα σχέδια για την εξέλιξη ενός ηλεκτροκινητήρα που θα απευθυνόταν κυρίως σε μικρές μετασκευαστικές βιοτεχνίες αλλά και ιδιώτες που θα ήθελαν να μετατρέψουν συμβατικά αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά.

Σήμερα η εταιρία ανακοίνωσε πως η ηλεκτρική της μονάδα High Power Density EV είναι έτοιμη προς διάθεση

με τις πρώτες παραδόσεις να υπολογίζονται τον Αύγουστο. Η HPD έχει αρκετά κόμπακτ διαστάσεις καθώς το μήκος είναι 441 χιλ., το πλάτος 384 χιλ., και το ύψος 228 χιλ. ενώ το συνολικό βάρος είναι οριακά κάτω από τα 50 κιλά. Ο ηλεκτροκινητήρας μόνιμου μαγνήτη έχει απόδοση 110 ίππων και 13,9 χλγμ. ροπής με μέγιστο βαθμό απόδοσης 97% στις 8.000 σ.α.λ και όριο περιστροφής στις 10.500 σ.α.λ. Η κατασκευή της μονάδας αδιάβροχη ενώ επιτρέπει την τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα και του συστήματος ψύξης σε διαφορετικά μέρη του αυτοκινήτου. Επιπλέον το σύστημα είναι συμβατό με κυκλώματα 144 V και 400 V, ανάλογα με την μπαταρία που θα χρησιμοποιείται.

Το κόστος στην Αγγλία είναι 6.400 λίρες και περιλαμβάνει τον ηλεκτροκινητήρα, το κιβώτιο μονής σχέσης και το διαφορικό ενώ στον κατάλογο του έξτρα εξοπλισμού η εταιρία διαθέτει αντλία ψύξης, εναλλάκτες, άξονα μετάδοσης και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η Swindon έχει ήδη δεχθεί 400 προπαραγγελίες και όλα δείχνουν πως η νέα ηλεκτρική της μονάδα θα αποτελέσει τη αρχή για ένα νέο κεφάλαιο σε πολλά κλασικά ή μη συμβατικά οχήματα.

The post After market ηλεκτροκινητήρας από την Swindon appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα