Υπόγεια «γκρίνια» για τις δηλώσεις Δραγασάκη

Ο Γιάννης Δραγασάκης, σε κάθε περίπτωση, απολαμβάνει την απόλυτη κάλυψη και υποστήριξη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά πολλούς, οι δηλώσεις του αποτελούν άλλη μια «στροφή προς τον ρεαλισμό», αλλά και προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να «απενοχοποιήσει» στα μάτια των δανειστών το ενδεχόμενο μίας «κυβέρνησης της Αριστεράς». «Όσοι λένε ασυναρτησίες για αλλαγή γραμμής, ας διαβάσουν καλύτερα

και ολόκληρες τις δηλώσεις του Δραγασάκη και μετά να βγάζουν τα συμπεράσματά τους», τονίζει στο matrix24.gr κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, καλύπτοντας πλήρως τον επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος.

Παραπέμπουν στο… Συνέδριο

Όπως προαναφέρθηκε, παρά τη «μουρμούρα» και την «γκρίνια» που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από την μειοψηφική Αριστερή Πλατφόρμα, προσώρας τα στελέχη της αποφεύγουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά και απλώς παραπέμπουν στις αποφάσεις του Συνεδρίου, ζητώντας να εμμείνει ο ΣΥΡΙΖΑ σ” αυτές και να μην πραγματοποιήσει προγραμματική στροφή. Μάλιστα, χθες, ο επικεφαλής της εσωκομματικής μειοψηφίας, Παναγιώτη Λαφαζάνης προχώρησε σε… επίδειξη ενότητας -ελέω και της διπλής προεκλογικής περιόδου- σε συνέντευξή του στον Real FM. «Καμία απολύτως στροφή δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ωστόσο, δεν παρέλειψε να στείλει ένα «απαλό» μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, πως όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δε θα πρέπει να ξεφεύγουν από τις συνεδριακές αποφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στις αποφάσεις του, το κατανοούμε όλοι μέσα στο κόμμα ότι η πορεία μας προς την κυβέρνηση εξαρτάται κατά βάση από την επιμονή μας, τη σταθερότητά μας, τη συνέπειά μας σε ένα ριζοσπαστικό, εναλλακτικό δρόμο, ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί να ξαναστήσει τη χώρα στα ποδιά της», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, επέμεινε στις συνεδριακές αποφάσεις, υποστηρίζοντας ότι «η πιο ρεαλιστική πρόταση στην οικονομία είναι η πρόταση που αναδεικνύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τις συνεδριακές του αποφάσεις και τις προγραμματικές του θέσεις».
Σημειωτέον πως μία -εξίσου «απαλή»- διαφωνία με τις δηλώσεις Δραγασάκη (και ιδιαίτερα με την περίφημη φράση «η κρίση είναι δική μας») εξέφρασε στο Mega ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης, που τόνισε με νόημα: «οι κυβερνήσεις μας χρεοκόπησαν», αλλά και οι δανειστές έχουν «τρομακτικές ευθύνες για τις πολιτικές που εξαθλίωσαν τη χώρα».

Τί είπε ο Γιάννης Δραγασάκης

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας σε Γερμανούς βουλευτές, είχε επισημάνει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης». Μάλιστα, είχε προσθέσει ότι «με αυτή την έννοια, προσεγγίζουμε το πρόβλημα και όχι από μια σκοπιά, η οποία θεωρεί ότι “μας φταίνε οι ξένοι για το πρόβλημά μας”», ενώ τους είχε διαβεβαιώσει ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη να αποτιμήσουμε από κοινού το πρόγραμμα» που εφαρμόστηκε στην ελληνική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα