Υπεραποδόσεις για όσους συμμετείχαν στην ανακαιφαλαιοποίηση

09:04 7/5/2014 - Πηγή: Matrix24

Η μεγάλη επιστροφή των ξένων -που αποτυπώνεται και στην ισχυρή άνοδο κατά 20% του Γενικού Δείκτη το τελευταίο 12μηνo- στις ελληνικές μετοχές αποδίδεται στην ισχυρή βελτίωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Η εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή και η προοπτική επιστροφής της Ελλάδας σε αναπτυξιακή τροχιά αποτελούν ισχυρούς πόλους έλξης του επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ωστόσο πέραν της γενικότερης βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος για τη χώρα, «μαγνήτη» για τους ξένους αποτελούν οι μεγάλες αποδόσεις που αποκόμισαν

όσοι συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση του περασμένου καλοκαιριού.

Στην περίπτωση της Alpha Bank η απόδοση για τους μετόχους ξεπερνά το 400% ενώ στην Τράπεζα Πειραιώς η απόδοση των μετόχων που μετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση ξεπερνά το διόλου ευκαταφρόνητο 60%, δηλαδή 3 φορές υψηλότερο της απόδοσης του Γενικού Δείκτη.

Το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις αυξήσεις κεφαλαίου της Eurobank και της Εθνικής, που είναι σε εξέλιξη, στηρίζεται στην πεποίθηση ότι στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις για την επιστροφή της Ελλάδας σε αναπτυξιακή τροχιά τότε οι τράπεζες θα προσφέρουν μεγάλες επενδύσεις ειδικά σε όσους τοποθετηθούν στα σημερινά ελκυστικά επίπεδα τιμών.

Τι αποδόσεις πετυχαίνουν οι μέτοχοι που συμμετείχαν στην ανακεφαλαιοποίηση (Καλοκαίρι 2013)

Μετοχή

Απόδοση

Alpha Bank

434%

Τράπεζα Πειραιώς

63%

Εθνική Τράπεζα

-11%

Γενικός Δείκτης

20%

Keywords
Τυχαία Θέματα