ΤΟ RTL ZHTA ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ!

Οι θέσεις του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Διόνυσος για τη δικαστική διαμάχη με τους ξενοδόχους.

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αρρύθμιστη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των δικαιούχων πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας των τουριστικών επιχειρήσεων. Την σκυτάλη αυτή την εβδομάδα σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε το γερμανικό κανάλι RTL το οποίο απαγόρευσε στα ελληνικά ξενοδοχεία να το προβάλλουν στο δωμάτιά τους αν δεν αποζημιώνεται!

To Ξενοδοχειακό

Επιμελητήριο της Ελλάδας με επιστολή του στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Kων/νο Τζαβάρα εξέφρασε -όπως είχε γράψει το matrix24.gr- την πλήρη ανομία που επικρατεί στο χώρο των συγγενικών δικαιωμάτων που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες δικαστικές διαμάχες Ξενοδόχους με Οργανισμούς που ο καθείς ζητά ότι θέλει. Μάλιστα οι αντιδικίες με τους Οργανισμούς έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά έτη και λύση δεν έχει βρεθεί ακόμη.

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης «ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΣΥΝ.Π.Ε» διαφωνεί με τις θέσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου αναφέροντας ότι η αντιδικία μεταξύ των δυο πλευρών ξεκίνησε το 2003, περιγράφοντας παράλληλα τον κυκεώνα χιλιάδων δικαστικών υποθέσεων με τους ξενοδόχους. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά «Προκειμένου να αποφασίσουν οι φορείς των ξενοδόχων να προσέλθουν σε συμφωνία, χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από οκτώ χρόνια και να εκδοθούν περισσότερες από 3.000 δικαστικές αποφάσεις, όλων των βαθμών δικαιοδοσίας. Φυσικά, για το κόστος των 4 Οργανισμών που έκαναν όλες αυτές τις δίκες κανένας δεν κάνει λόγο και το προσπερνά σα να ήταν κάτι το προφανές και δίκαιο. Αντιλαμβάνεστε, τι σημαίνει για έναν οργανισμό που δεν έχει λάβει ποτέ οποιασδήποτε μορφής χρηματοδότηση από την ελληνική πολιτεία, να χρηματοδοτεί περισσότερες από 3.000 δίκες δαπάνης 800 ευρώ κατά μ.ο. για κάθε μια εξ αυτών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, προκειμένου οι αντίδικοι να σεβαστούν τα δικαιώματα των μελών του». Και συνεχίζει : «Αναρωτηθήκατε, άραγε για ποιο λόγο στην Ελλάδα χρειάστηκαν 3.000 δικαστικές αποφάσεις όλων των βαθμών δικαιοδοσίας και δύο αποφάσεις του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για να πειστούν οι φορείς των ξενοδόχων να προχωρήσουν στην κατάρτιση της γνωστής συμφωνίας; Παρά την οκταετή αντιδικία μας, σε όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες που προσχώρησαν στην συμφωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας χαρίστηκαν όλα τα παρελθόντα έτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα