ΤΟ 2013 ΝΕΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΣΟ ALTZHEIMER

Σκευάσματα που θα καθυστερούν την εξέλιξη της νόσου αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2013, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα των μελετών για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού εμβολίου που θα απορροφά τις πρωτεΐνες που ευθύνονται για τη νόσο, πρόκειται να ανακοινωθούν τον προσεχή Μάρτιο.

Οι εκτιμήσεις ανήκουν στην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, Μάγδα Τσολάκη, η οποία μίλησε στο ΑΜΠΕ, μετά τον Περίπατο Μνήμης για τη Νόσο Αλτσχάιμερ που ξεκίνησε το απόγευμα από την Πλατεία Αριστοτέλους και κατέληξε στο κινηματοθέατρο

Αλέξανδρος.

Η κ.Τσολάκη ανέφερε επίσης ότι σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά τέσσερα  φάρμακα για την άνοια, τα οποία καλύπτονται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία. Ωστόσο τα φάρμακα για τις περιπτώσεις της ήπιας νοητικής διαταραχής δεν καλύπτονται από τα ταμεία.

«Το κόστος των φαρμάκων για τις περιπτώσεις ήπιας νοητικής διαταραχής κοστίζουν γύρω στα 50-60 ευρώ το μήνα και ένας άνθρωπος που παίρνει σύνταξη 300-400 ευρώ είναι δύσκολο να τα αγοράσει κι έτσι δεν τα παίρνει» επεσήμανε η κ.Τσολάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα