«Τεχνική» η έξοδος της ευρωζώνης από την ύφεση λέει ο Μπαρόζο

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υποστηρίζει πως η Κομισιόν «επιδιώκει μια πολύ επιθετική εμπορική ατζέντα» ώστε να βοηθήσει στην ενίσχυση των εξαγωγών.

«Το ευρώ θα θεωρείται ένα ισχυρό, αξιόπιστο και σταθερό νόμισμα και η ευρωπαϊκή οικονομία είναι αρκετά σταθερή για να ξεπεράσει την τρέχουσα κρίση», δήλωσε ο Μ. Μπαρόζο και υπογράμμισε πως «Πλέον οι προοπτικές είναι πολύ καλύτερες. Η ανάκαμψη δείχνει τα πρώτα της σημάδια, αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα που πρέπει να διανύσουμε για να πούμε πως η κρίση είναι πίσω μας».

Σημειώνεται ότι η οικονομία της ευρωζώνη αναδύθηκε από την πιο μακροχρόνια κρίση στην ιστορία της το β’ τρίμηνο του έτους μετά την εμφάνιση των πρώτων σημαδιών σταθεροποίησης των χρηματοπιστωτικών αγορών από την αρχή της κρίσης του χρέους. Ειδικότερα, το ΑΕΠ της ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,3% το β’ τρίμηνο, ενώ η ανεργία στην περιοχή παραμένει στο επίπεδο ρεκόρ του 12,1%.

«Η κρίση δεν τελείωσε ακόμα», είπε ο Μπαρόζο και πρόσθεσε πως «Ναι, τεχνικά έχουμε βγει από την ύφεση αλλά έχουμε ακόμα πολύ υψηλά επίπεδα ανεργίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα