Πόλεμος ανακοινώσεων για τον ΟΠΑΠ

Όπως τονίζει σε ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου, «μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, πίσω από την οποία κρύφτηκε ο κ. Στουρνάρας, η κυβέρνηση βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένη, καθώς αποδείχθηκε ότι η διαδικασία πώλησης του κερδοφόρου οργανισμού του ΟΠΑΠ είναι στημένη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ

ότι ”κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώσει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να βγάλει τη Χώρα από την κρίση». Στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επισημαίνει πως «επειδή δεν έχουν κανένα επιχείρημα, καταφεύγουν σε αθέμιτα μέσα – ψεύδη, συκοφαντίες και απειλές – τώρα πια και σε ανοησίες».

Αυτός, όμως, που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος είναι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται δήλωση του πρωθυπουργού στις 9 Οκτωβρίου 2011 στη ΔΕΘ, που έλεγε τα εξής: «Όταν πουλάς σε μία τιμή διπλάσια ή τριπλάσια από τα καθαρά κέρδη ενός οργανισμού, μιας εταιρείας, τότε δεν πουλάς, χαρίζεις».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι αντί, λοιπόν, τα έσοδα του κερδοφόρου οργανισμού να κατευθυνθούν, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, στα ασφαλιστικά ταμεία που αιμορραγούν από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική, τον υποεκτιμούν και τον χαρίζουν στους εντιμότατους φίλους τους και καταλήγει:

«Άλλωστε, μόνο στη Βόρεια Κορέα και στην Ελλάδα γίνονται διεθνείς διαγωνισμοί με έναν μόνο υποψήφιο. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι κανείς δεν έχει ασυλία».

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταφεύγει σε αθέμιτα μέσα

«O ΣΥΡΙΖΑ κάνει ό,τι μπορεί για να ματαιώσει την προσπάθεια της Κυβέρνησης να βγάλει τη Χώρα από την κρίση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υποστηρίζοντας πως «επειδή δεν έχουν κανένα επιχείρημα, καταφεύγουν σε αθέμιτα μέσα – ψεύδη, συκοφαντίες και απειλές – τώρα πια και σε ανοησίες».

Ο Σίμος Κεδίκογλου υποστήριξε ότι το τελικό τίμημα θα είναι πολλαπλάσιο της ετήσιας κερδοφορίας του οργανισμού και εξήγησε το συλλογισμό του: «Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ το 2012 ήταν 505 εκατ. , άρα το ποσό των κερδών, το οποίο αντιστοιχεί στο 34% που ανήκει στο Δημόσιο και το οποίο θα πωληθεί, είναι 171,7 εκατ. ευρώ».

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπολογίζει και το φόρο επί των μεικτών κερδών του ΟΠΑΠ, ο οποίος ήδη απέφερε 85 εκ. στο δημόσιο ταμείο, μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013 και θα συνεχιστεί να εισπράττεται.

Τέλος, ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι «ο διαγωνισμός έγινε με διαφάνεια, που εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και δεν υπήρξε η παραμικρή ένσταση, ούτε για τους όρους του διαγωνισμού ούτε για τη διαδικασία» και άφησε υπονοούμενα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετεί συμφέροντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα