ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση εκβιάζει εκπαιδευτικούς και κοινωνία

«Οι τραγικές ελλείψεις τους σε υλικοτεχνικές υποδομές και σε ανθρώπινο δυναμικό, οι μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, οι υποχρεωτικές μετακινήσεις και οι σχεδιαζόμενες απολύσεις πάνω από 10.000 εκπαιδευτικών, συνιστούν το μνημονιακό καμβά της πλήρους υποβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση. Βλέπει στο ρόλο του εκβιαστή την κυβέρνηση και του εκβιαζόμενου την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία. «Επιλέγει να χρησιμοποιήσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους ως ομήρους για τα μνημονιακά της σχέδια», συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απορρίπτει τη θέση ότι τα αιτήματα των εκπαιδευτικών είναι συντεχνιακά και εκφράζει την υποστήριξή του, σημειώνοντας ότι «αφορούν στην υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού της εκπαίδευσης και ως τέτοια πρέπει να βρουν τη στήριξη της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση εκπαιδευτικού και σε κανένα κλείσιμο εκπαιδευτικής μονάδας, να προχωρήσει στην απόσυρση όλων των μέτρων και σε διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα μετά τις εξετάσεις.

Keywords