ΣΥΡΙΑ: Η ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΜΕΡΑ ΧΘΕΣ (ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ)

Χθες Πέμπτη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 248 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 109 άμαχοι, σε εμφύλιες συγκρούσεις στη Συρία. Ο εν λόγω απολογισμός είναι ο βαρύτερος που έχει καταγραφεί εδώ και 16 μήνες.

Αργά χθες το βράδυ, ο απολογισμός των συγκρούσεων ήταν 109 άμαχοι, 93 στρατιώτες και 46 μαχητές της αντιπολίτευσης και λιποτάκτες, σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Οι μάχες ανάμεσα στις τακτικές συριακές δυνάμεις και τους αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού

Στρατού επικεντρώθηκαν στη Δαμασκό, αλλά συγκρούσεις σημειώθηκαν και στις πόλεις Χολμς, Χαλέπι, Ιντλίμπ και Χαμά, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

«Είναι ο βαρύτερος απολογισμός που έχει καταγραφεί εδώ και 16 μήνες», διαβεβαίωσε ο Αμπντέλ Ραχμάν. Ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω καθώς «δεν είναι οριστικός επειδή οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σε πολλές συνοικίες υπάρχουν θύματα κάτω από τα συντρίμμια», πρόσθεσε. Οι σφοδρότερες μάχες από την αρχή της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, το Μάρτιο του 2011, διεξάγονται από το βράδυ της Κυριακής σε πολλές συνοικίες της συριακές πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα