ΣΥΓΝΩΜΗ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

19:20 5/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Με ανακοίνωσή του το ΙΚΑ ζητά την κατανόηση των πολιτών, για τις δυσκολίες στη λειτουργία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας και τις καθυστερήσεις στην διαδικασία πιστοποίησης των ασφαλισμένων.

Η ανακοίνωση έρχεται έπειτα από τα πολλά δημοσιεύματα και αντιδράσεις που υπήρξαν και όπως διευκρινίζει το ΙΚΑ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την εξομάλυνση της διαδικασίας το ταχύτερο δυνατό.

Μάλιστα στην ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρεται ότι, παρά το γεγονός ότι το ΙΚΑ

δημιούργησε τον μηχανισμό για την εξασφάλιση της ενιαίας υγειονομικής κρίσης μέσω της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί έγκαιρα στον όγκο των περιστατικών που εκλήθη να διαχειριστεί, κυρίως λόγω έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού γιατρών του Ειδικού Σώματος, αλλά και αδυναμιών της διαδικασίας, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις και την ταλαιπωρία των πολιτών ιδίως σε περιστατικά νευρολογικά/ψυχιατρικά που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα και αυξητική τάση.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ ο αριθμός των γιατρών έχει αυξηθεί και από 480 που ήταν κατά την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των πιστοποιημένων να ανέρχεται σήμερα σε 1458, συμπεριλαμβανομένων 562 γιατρών που πιστοποιήθηκαν την 29/6/2012 μετά από σχετική εκπαίδευση.

H ανακούφιση των πολιτών από την ένταξη των γιατρών αυτών στο Ειδικό Σώμα θα γίνει αισθητή μετά την 1η Σεπτεμβρίου επειδή ο προγραμματισμός των Υγειονομικών Επιτροπών γίνεται νωρίτερα, τουλάχιστον 2 μήνες πριν την ημερομηνία εξέτασης, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες από την πλευρά του Ιδρύματος για περαιτέρω ενίσχυση του Ειδικού Σώματος με επιπλέον γιατρούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα