Στάση εργασίας της ΠΟΕ – ΟΤΑ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ευελπίδων

Συγκεκριμένα στις 12:00 στο κτήριο 2 παραπέμπεται σε δίκη το 35μελές γενικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας για κινητοποιήσεις που έγιναν τον Οκτώβριο του 2011.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να παραστούν και «να δώσουν ισχυρό μήνυμα αντίστασης σε όσους επιχειρούν την τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό τους».
«Η κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποιείται την ημέρα και ώρα που σύσσωμο το Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (και τα 35 μέλη) θα δικάζεται για δεύτερη φορά για τις κινητοποιήσεις του κλάδου τον Οκτώβριο του 2011 ενάντια στις περικοπές των αποδοχών

και των μέτρων εξόντωσης που επιβάλλουν κυβέρνηση και τρόικα. Η σε βάρος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας κατηγορία είναι ρύπανση του περιβάλλοντος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνεχίζει: «Η παραπομπή στο δικαστήριο πραγματοποιείται την περίοδο που η μνημονιακή συγκυβέρνηση προετοιμάζει την χαριστική βολή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση βγάζοντας σε διαθεσιμότητα-απόλυση άλλους 6.000-8.000 εργαζόμενους, διαλύοντας δομές και υπηρεσίες προωθώντας το στρατηγικό της στόχο που είναι η πλήρης ιδιωτικοποίησή τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ διαμηνύει πως «η κινητοποίηση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα του νέου κύκλου αγώνων ενάντια στις σχεδιαζόμενες νέες απολύσεις εργαζομένων και στη διάλυση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα