ΠΟΙΟΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΗΔΗ, ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Δεν πρόλαβε να ορκισθεί και δέχεται ήδη τις πρώτες, γαλάζιες και πράσινες, βολές η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Πριν καλά – καλά ακουστεί το «αμήν» από τον Αρχιεπίσκοπο κατά τη χθεσινή ορκωμοσία, ξεκίνησε το «βοήθα Παναγιά» για την κυβέρνηση. Γαλάζιοι βουλευτές βάλουν, ανωνύμως, κατά Σαμαρά για τις επιλογές, πράσινοι πυροβολούν Βενιζέλο γιατί επέλεξε την…

«παρέα» του ενώ οι πολίτες επιχειρούν να δουν πως αυτό το μείγμα πολιτικών τεχνοκρατών θα τα καταφέρει.

Εκ των σφόδρα δυσαρεστημένων είναι ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης. Η πρόταση Σαμαρά να αναλάβει αναπληρωτής του καθηγητή – επιλογής Βενιζέλου – Ευ. Λιβιεράτου στο υπουργείο Περιβάλλοντος δεν άρεσε στον κ. Μητσοτάκη που θεωρούσε ότι με την εξειδίκευση στο αντικείμενο και τους χιλιάδες σταυρούς του πρώτου βουλευτή Β’ Αθήνας άξιζε ένα χαρτοφυλάκιο. Το τί έλεγαν δε πολιτικοί του φίλοι για τον κ. Λιβιεράτο, δεν περιγράφεται…

Αποστάσεις, χωρίς πάντως να δημοσιοποιεί το παραμικρό τηρεί και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος επίσης ανέμενε να κτυπήσει το τηλέφωνο, αν και κατά κάποιους αυτό κτύπησε αλλά ο βουλευτής… αρνήθηκε. Άφαντος παραμένει το τελευταίο διάστημα και ο Σταύρος Δήμας, ο οποίος πάντως εικάζεται ότι δεν είδε με καλό μάτι την εκπαραθύρωσή του από το σχήμα, ενώ ο Βύρων Πολύδωρας – που μέχρι χθες ήλπιζε ότι θα είναι Πρόεδρος της Βουλής πέραν των δύο ημερών βλέπει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να ετοιμάζεται να κτυπήσει το κουδούνι της έδρας.

Τα πικρόχολα σχόλια για τις επιλογές του Πρωθυπουργού δεν αφορούν μόνον στην επιλογή εξωκοινοβουλευτικών και πολύ δικών του ανθρώπων για το σχήμα αλλά και για τα κριτήρια επιλογής. Ειδικά τα δύο ντουέτα του Υγείας (Λυκουρέντος, Σαλμάς) και του Εργασίας (Βρούτσης, Νικολόπουλος) αντιμετωπίζονται σχεδόν με σκωπτικά σχόλια και υπαινιγμούς για το ειδικό βάρος που θα προτάξουν στην επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Στο ΠΑΣΟΚ πάλι, το μόνον σχόλιο που δεν ακούστηκε είναι ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν τοποθέτησε τον φίλο του που έχει το εστιατόριο στο Πάρκο Ελευθερίας γιατί τον κρατάει χρυσή εφεδρεία για τον ανασχηματισμό. Στο ΠΑΣΟΚ φέρονται ενοχλημένοι καθώς θεωρούν ότι ουσιαστικά ο κ. Βενιζέλος τους παραπλάνησε κάνοντας λόγο για επιλογές τύπου Γιαννίτση ή Στουρνάνα «για να βάλει μετά στο σχήμα τους κολλητούς του».

Δημόσιες και μη βολές, πάντως, ίσως τις πρώτες δέχθηκε – πριν καν ορκιστεί – ο υφυπουργός Παιδείας Θοδ. Παπαθεοδώρου. Συνεργάτες της Άννας Διαμαντοπούλου ήταν εν εξάλλω από την πρόταση Κουβέλη για τον Παπαθεοδώρου και την αποδοχή της εκ μέρους του Βενιζέλου, θυμίζοντας πως ο νέος υφυπουργός πρωτοστάτησε ως πανεπιστημιακός στο Παν. Πελοποννήσου στην προσπάθεια ακύρωσης του νόμου Διαμαντοπούλου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μάλιστα, η ομάδα Διαμαντοπούλου βρήκε χθες έναν απρόσκλητο(;) σύμμαχο στο πρόσωπο του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε συνέντευξή του θυμήθηκε «την απολύτως αρνητική στάση» του κ. Παπαθεοδώρου, εκφράζοντας την ελπίδα ότι πλέον θα αναθεωρήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα