Πειραιώς: Την επόμενη εβδομάδα η διάθεση των μετοχών

09:16 2/4/2014 - Πηγή: Matrix24

Την ερχόμενη Τετάρτη 9 Απριλίου θα αρχίσει η περίοδος εγγραφών και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 11 Απριλίου οι εγγραφές για τη δεύτερη φάση της αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς.

Η διάθεση γίνεται στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου ύψους 1,75% οι οποία καλύφθηκε κατά 90% από ξένους επενδυτές. Παρά το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων και τη σημαντική υπερκάλυψη της έκδοσης η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να διαθέσει

ορισμένες μετοχές και σε έλληνες επενδυτές ως επιβράβευσή τους για τη συμβολή τους στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας το περασμένο καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτό θα διατεθούν 102.941.176 νέων κοινών μετοχών, στην τιμή των 1,7 ευρώ ανά μετοχή που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στην Ελλάδα. Από την έκδοση αυτή θα αντληθούν επιπλέον 175 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της τράπεζας το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο και αναμένεται να υπάρξει μεγάλη υπερκάληψη της έκδοσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μετοχή της τράπεζας χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε στα 1,98 ευρώ δηλαδή οι νέες μετοχές θα διατεθούν με discount (έκπτωση) 14%,

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας με τη διάθεση μετοχών σε ξένους θεσμικούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ξένοι επενδυτές προσέφεραν κεφάλαια 3 δισ. ευρώ έναντι 1,75 δισ. ευρώ που ζητούσε η τράπεζα. Όπως ανακοινώθηκε θα εκδοθούν 1.029.411.764 νέες κοινές μετοχές, οι οποίες θα διατεθούν στους επενδυτές στην τιμή των 1,70 ευρώ ανά μετοχή.

Μετά την ολοκλήρωση της αύξησης το ποσοστό του ΤΧΣ στην Τράπεζα Πειραιώς θα μειωθεί από περίπου 80% σήμερα στο 67%.

Keywords
Τυχαία Θέματα