ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ… ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Το ενδεχόμενο να μειωθεί το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας από το μηχανισμό διάσωσης, άφησε ανοικτό ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Νόρμπερτ Μπάρτλε, εκπρόσωπος του κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Passauer Neue Presse, ο εκπρόσωπος για τη δημοσιονομική πολιτική του κόμματος CDU της Άγκελα Μέρκελ, είπε

πως οι πιστωτές της Ελλάδας ενδέχεται να προσαρμόσουν τα επιτόκια των δανείων διάσωσης

Όπως αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Μπάρτλε δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που τέθηκαν με τα προγράμματα βοήθειας, και πρόσθεσε ότι μόνο μικρές αλλαγές είναι νοητές, όπως αυτές στα επιτόκια.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Rheinische Post ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Μίκαελ Μάιστερ, σημεία της οποίας αναμεταδίδει επίσης το Bloomberg, δήλωσε ότι οι αλλαγές που γίνονται στην ελληνική οικονομία είναι πολύ αργές και ότι η Ελλάδα πρέπει να κρίνει τον επόμενο μήνα, αν θα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Μάιστερ είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αναρωτηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου, εάν έχει πλειοψηφία στη Βουλή και μεταξύ των πολιτών, για τις απαιτούμενες επώδυνες αλλαγές, προσθέτοντας ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν λυπηρή.

Ο Γερμανός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι έως σήμερα αναφορές δείχνουν ότι η ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι ανεπαρκής, ιδιαίτερα όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις.

«Κάθε πρόταση για ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα δεν θα είχε την υποστήριξη της πλειοψηφίας του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος σε σχόλιο που έστειλε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σε άλλα μέσα ενημέρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα