Ουρές στα δικαστήρια για τη μείωση ενοικίων

Όπως προκύπτει από τις προσφυγές σε Ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία, μετά τις αγωγές για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, τέτοιου είδους αγωγές έχουν την τιμητική τους.

Συνήθως οι ενοικιαστές, περιγράφουν τις προσπάθειες που έχουν προηγηθεί με τους ιδιοκτήτες για να πετύχουν τη μείωση του ποσού που πλήρωναν προ της κρίσης για το ακίνητο που έχουν μισθώσει είτε ως κατοικία, και πολύ περισσότερο ως επαγγελματική στέγη.

Οι δικαστές στο σκεπτικό της απόφασής τους λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους τα νέα οικονομικά δεδομένα, ιδίως

όταν πρόκειται για καταστήματα, που ο τζίρος τους έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Μάλιστα, επειδή πολλές φορές, εξαιτίας του χρόνου απονομής της δικαιοσύνης αργούν να προσδιοριστούν και εκδοθούν αποφάσεις, εκδίδονται όλο και συχνότερα ακόμα και προσωρινές διαταγές απλώνοντας ουσιαστικά δίχτυ προστασίας πάνω από επαγγελματίες και δίνοντας ανάσες ζωής κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις.

Με τέτοιου είδους αποφάσεις, όπως λένε νομικοί, η δικαιοσύνη δείχνει πως όταν κινείται γρήγορα μπορεί να εισφέρει άμεσα και στον τομέα της ανάπτυξης. Ωστόσο, συμπληρώνουν, ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η βελτίωση του χρόνου απονομής της και σε υποθέσεις με μεγαλύτερη βαρύτητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα