Όταν ο κόσμος καταρρέει, είναι ώρα για …θερινό σινεμαδάκι

07:40 1/8/2013 - Πηγή: Matrix24

This Is The End

Το Τέλος του Κόσμου ( The End of the World)

Των Σεθ Ρόγκεν, Έβαν Γκόλντμπεργκ. Διάρκεια: 107′

Με τους Σεθ Ρόγκεν, Τζέι Μπαρουσέλ, Πολ Ρουντ, Έμα Γουότσον, Τζέιμς Φράνκο, Τζόνα Χιλ, Μάικλ Σέρα, Μάρτιν Σταρ, Ριάνα, Ντάνι Μακμπράιντ

«Τι θα συνέβαινε αν βρισκόσασταν εγκλωβισμένοι σε ένα σπίτι με τους φίλους σας, ενώ

ο κόσμος απέξω έφτανε στο τέλος του;» αναρωτιούνται οι σκηνοθέτες δίνοντας τη δική τους απάντηση στη κωμωδία τους. Έτσι λοιπόν καθώς περίεργες βιβλικές καταστροφές σαρώνουν το Λος Άντζελες, o κόσμος γύρω τους καταρρέει, οι προμήθειες τους λιγοστεύουν και ο εκνευρισμός από την ασφυκτική συμβίωση γίνεται όλο και πιο έντονος, η φιλία μια εξαμελούς παρέας δοκιμάζεται, ώσπου τελικά αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το σπίτι και να τα βγάλουν πέρα με το τέλος του κόσμου.

Γερές δόσεις αυτοσαρκασμού ανάμεικτες με χοντροκομμένες φαρσοκωμικές αμερικανιές. Στο τέλος υπερισχύουν οι εξωφρενικές υπερβολές. Μεγάλο μέρος του καστ υποδύεται τον εαυτό του, γεγονός που κάνει τους ηθοποιούς να διασκεδάζουν ο ένας με τον άλλο αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη και αστεία χημεία που βοηθάει το χιούμορ της ταινίας. . Ωστόσο αν και η αίσθηση του αστείου είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα η όλη εξέλιξη του τύπου της πλάκας της ταινίας μάλλον προοιωνίζεται το τέλος των έξυπνων κωμωδιών του Χόλιγουντ.

Κάτσε φρόνιμα (The English Teacher)

Του Κρεγκ Ζισκ. Διάρκεια: 93′

Με τους Τζούλιαν Μουρ, Κρεγκ Κίνεαρ, Νάθαν Λέιν, Μάικλ Ανγκαράνο, Λίλι Κόλινς, Νίκι Μπλόνσκι

Μια μοναχική καθηγήτρια Αγγλικών σε ένα γυμνάσιο, στη μικρή πόλη του Κίνγκστον στην Πενσυλβάνια. είναι παθιασμένη με το αντικείμενο της, και πολύ δημοφιλής στους μαθητές της, αλλά η προσωπική της ζωή είναι κενή. Όταν ένας πρώην μαθητής της επιστρέφει στην πόλη, αφού απέτυχε ως θεατρικός συγγραφέας, η καθηγήτρια τον πείθει να ανεβάσει το έργο του στο σχολείο. Ο αυστηρός πατέρας του μαθητή , ωστόσο, διαφωνεί κάθετα κι επιμένει να τα παρατήσει όλα για να ακολουθήσει νομικές σπουδές.

Η ταινία δεν είναι βαρετή αλλά εντελώς προβλέψιμη. Τα πάντα τελειώνουν, λίγο πολύ, όπως θα περίμενε κανείς: όλα τα νήματα της πλοκής ξεμπλέκονται με τάξη και κάθε χαρακτήρας παίρνει περίπου αυτό που του αξίζει. Η υποκριτική της Μουρ, είναι σταθερά ικανοποιητική αλλά η συμπαθητική ερμηνεία της αποτυγχάνει να μετατρέψει την ταινία σε κάτι περισσότερο από μια κομεντί που στερείται από γέλια, εκτός, βέβαια από λογοτεχνικό χιούμορ. Αποτέλεσμα, η ταινία να μοιάζει σαν ένα δράμα του Τσέχωφ που ανέβηκε στη σκηνή με κοστούμια για κλόουν.

Όλα για την Αγάπη (Stuck in Love)

Του Τζος Μπουν. Διάρκεια: 97′

Με τους Γκρεγκ Κίνεαρ, Τζένιφερ Κόνελι, Λίλι Κόλινς, Λόγκαν Λέρμαν, Νατ Γουλφ, Κρίστεν Μπελ

Τρία χρόνια μετά το διαζύγιό τους, ένας βετεράνος συγγραφέας εξακολουθεί να έχει εμμονή να κατασκοπεύει την πρώην σύζυγο του η οποία τον παράτησε για έναν άλλο άνδρα. Παρότι μια γειτόνισσα και περιστασιακή ερωμένη του προσπαθεί να τον ξαναβάλει στον κόσμο του έρωτα , εκείνος παραμένει τυφλός στα θέλγητρα άλλων γυναικών. Την ίδια στιγμή, η φοιτήτρια κόρη του, ετοιμάζεται για την κυκλοφορία του πρώτου της μυθιστορήματος, ενώ ο έφηβος γιος του προσπαθεί να βρει τη φωνή του, τόσο ως συγγραφέας φαντασίας, όσο και ως ο απροσδόκητος φίλος του κοριτσιού των ονείρων του. Καθώς οι ιστορίες των τριών τους περιπλέκονται και κορυφώνονται κατά τη διάρκεια των διακοπών, φέρνοντας στην οικογένεια αναπάντεχες αποκαλύψεις

Η ζωή του συγγραφέα με τις ιδιαίτερες αγωνίες του επαγγέλματος της γραφής και οι νευρώσεις που τους πλήττουν είναι το αντικείμενο αυτής ημι-βιογραφικής ταινίας του σκηνοθέτη. Τ α υπόλοιπα προβλέψιμα παρά το καλογραμμένο σενάριο με τους πολλούς χαρακτήρες. Ερωτοτροπίες, οικογενειακά μπερδέματα, αντιπαλότητες, προμηνύματα καταστροφής, εκπληκτικά σπίτια επιπέδου σαπουνόπερας πλημμυρισμένα από αντικείμενα πνευματικής καριέρας και αισιόδοξο φινάλε. Τα λογοτεχνικά στερεότυπα, δυστυχώς, κάνουν το τελικό κινηματογραφικό αποτέλεσμα να μοιάζει περισσότερο με υποσημείωση παρά ολοκληρωμένο έργο.

Ανοιχτή Καρδιά (À coeur ouvert)

Της Μαριόν Λεν. Διάρκεια: 87′

Με τους Ζιλιέτ Μπινός, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ιπολίτ Ζιραρντό, Ρομέν Ροντέου

Ένα ζευγάρι πετυχημένων χειρούργων με ειδικότητα στη μεταμόσχευση καρδιάς, ζει μαζί τα τελευταία δέκα χρόνια μοιράζοντας το πάθος για την εξαιρετικά υπεύθυνη δουλειά τους. Όμως η έξη του άντρα προς το αλκοόλ έχει αρχίσει να επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή του στη χειρουργική . Η σύντροφός δεν μπορεί πλέον να τον βοηθήσει στον αλκοολισμό του, ενώ η απρόσμενη εγκυμοσύνη της φτάνει τη σχέση τους στα όρια.

Αν και πρόκειται για κινηματογραφική μεταφορά μυθιστορήματος, οι μποέμ χαρακτήρες δεν καταφέρνουν να πείσουν σε ένα βαρύ θέμα που ρέπει στο μελόδραμα, παρά την πετυχημένη ερμηνευτική συνάντηση Μπινός και Ραμίρεζ.

Έρωτας είναι… (Love Is All You Need )

Της Σουζάνε Μπίερ. Διάρκεια:112′

Με τους Πιρς Μπρόσναν, Τρίνε Ντίρχολμ, Μόλι Μπλίξτ Έγκελιντ, Σεμπάστιαν Γιένσεν, Πάπρικα Στιν

Ένας μοναχικός και γοητευτικός Άγγλος μεσήλικας ζει στη Δανία, μακριά από την διαλυμένη του οικογένεια. Κάτω από τον ίδιο ψυχρό ουρανό μια Δανέζα κομμώτρια, η οποία αναρρώνει από ένα πρόσφατο πρόβλημα υγείας, πιάνει τον άντρα της στο κρεβάτι με μια συνάδελφό του, η οποία έχει τα μισά της χρόνια. Οι μοίρες των δυο ξένων συναντιούνται στο δρόμο για τη μαγευτική Ιταλία, όπου ο γιος του Άγγλου θα παντρευτεί την κόρη της Δανέζας. Ειδυλλιακό ιταλικό σκηνικό συνδυασμένο με το ψυχρό δανέζικο τοπίο και η σοβαρή σκηνοθεσία κρατούν την ταινία μακριά από ευκολίες και κλισέ.

Ο Μαχητής

Vehicle 19

Του Μουκούντα Μάικλ Ντίγουιλ . Διάρκεια:85′

Με τους Πολ Γουόκερ, Ναΐμα Μακλίν, Γκι Ντεβιλιέρ, Λέιλα Χαϊνταριάν

Ένας πρώην κατάδικος παραβιάζει τους όρους της αναστολής του για να συναντήσει την πρώην σύζυγο. Στην προσπάθεια του αυτή επιβιβάζεται άθελα του στο ”λάθος ”ενοικιαζόμενο όχημα. Σύντομα συνειδητοποιεί ότι το ”περιεχόμενο” που ανακαλύπτει στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου θα τον κάνει άθελα του νούμερο ένα καταζητούμενο από μια ομάδα διεφθαρμένων αστυνομικών.

Στο λάθος αυτοκίνητο, τη λάθος στιγμή με το λάθος άνθρωπο και φόντο το Γιοχάνεσμπουργ, περιέχεται στην απλή πλοκή ενός λιτού, χαμηλού προϋπολογισμού, κλειστοφοβικού θρίλερ που είναι περισσότερο ενδιαφέρον από τις τρελές καταδιώξεις και τα φουλ γκάζια που υπόσχεται το διαφημιστικό του τρέιλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα