«Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός»

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα «λογιστή της εταιρείας των δανειστών» και τον γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας» και τόνισε: «Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας τους, ο κ. Σόιμπλε,

από τη Γερμανία, βγαίνει δημόσια και παραδέχεται ότι το πρόγραμμα έπεσε έξω και εξαγγέλλει νέο πρόγραμμα βοήθειας για μετά το 2014. Δηλαδή νέο μνημόνιο, νέες δεσμεύσεις, ή πιο σωστά: νέα δεσμά για όλους μας. Με δυο λόγια, ο κύριος Σόιμπλε και η κυρία Μέρκελ, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ως στρατηγική «της αξιοπρέπειας, της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας», ενώ περιέγραψε την κυβερνητική στρατηγική ως στρατηγική «των μνημονίων και της παρατεταμένης βαρβαρότητας, που αποσκοπεί στην μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέβλεψε ότι «δε θα ρίξουν την κυβέρνηση οι βουλευτές της, αλλά ο λαός» και τάχθηκε υπέρ της διενέργειας εκλογών, επισημαίνοντας με έμφαση πως «ή θα ανατρέψουμε τώρα αυτή τη πορεία ή θα παραλάβουμε στάχτη και αποκαΐδια».

Παρέμβαση για τους πλειστηριασμούς

Σε ό,τι αφορά το μείζον θέμα των πλειστηριασμών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο «να μην τολμήσουν να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας», ενώ υποσχέθηκε πως «όσο υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δε θα γίνει στην Ελλάδα».«Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα. Δε θα βγάλουν στο σφυρί και την πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει στόχο να αλλάξει την πορεία της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα