Ολοκληρώθηκε συλλαλητήριο κατά του χρυσού στην Θεσσαλονίκη

15:20 9/3/2013 - Πηγή: Matrix24

Ολοκληρώθηκε στις 3 μμ το συλλαλητήριο, που διοργάνωσαν στην συμπρωτεύουσα οι συντονιστικές επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Θράκης. Οι συγκεντρωμένοι ήταν περί τις 20.000.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές το συλλαλητήριο ενάντια στα μεταλλεία χρυσού ήταν μεγαλειώδες και έρχεται μια μέρα μετά την αναβολή της δίκης των τεσσάρων κατοίκων της Ιερισσού στις 20 Μαρτίου και την επίθεση που εξαπέλυσαν την Πέμπτη τα ΜΑΤ κατά των μαθητών ρίχνοντας

χημικά μέσα σε σχολείο.

Στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία επανέλαβε την αντίθεσή του κόμματός της στην επένδυση εξόρυξης χρυσού και άλλων μεταλλευμάτων από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός».

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, παρουσία κατοίκων της Ιερισσού και του αστυνομικού διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας. Οι κάτοικοι τόνισαν πως αντέδρασαν για την ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, τη ρίψη χημικών μέσα στα σχολεία και τις προσαγωγές μαθητών στον Ανακριτή. Από την πλευρά του ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν χθες στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα