Οι 4 λάθος συμβουλές υγείας που σίγουρα σας έδωσαν οι γονείς σας!

Δείτε ποιες από τις… τετριμμένες συμβουλές των γονιών μας δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα:

«Μη διαβάζεις στο σκοτάδι, θα χαλάσεις τα μάτια σου»

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που πιστεύουν ότι όποιος διαβάζει στα σκοτεινά, προκαλεί προβλήματα στα μάτια του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Μπορεί η συνήθεια αυτή να είναι κουραστική για τα μάτια μας, ωστόσο δεν μπορεί να προκαλέσει μυωπία, μόνιμη βλάβη ή κάποια διαθλαστική ανωμαλία. Παράλληλα, καμία έρευνα δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το λίγο φως μπορεί να αυξήσει τους βαθμούς

μυωπίας.

«Μην πίνεις κρύο νερό, θα κρυώσει ο λαιμός σου»

Καμία έρευνα δεν έχει δείξει ότι το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει φαρυγγίτιδα, πονόλαιμό ή άλλα προβλήματα στο λαιμό σε ένα υγιές άτομο. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, συνίσταται κιόλας. Για παράδειγμα, πολλοί γιατροί προτείνουν την κατανάλωση παγωτού ή παγωμένου χυμού, για την αντιμετώπιση φλεγμονών στην περιοχή του λαιμού.

«Κλείσε το παράθυρο, γιατί θα πάθεις ψύξη»

Στην πραγματικότητα, η ψύξη μπορεί να προκληθεί από τις απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μυϊκός που προκαλεί τον πόνο, είναι αντίδραση στην εναλλαγή ζεστού – κρύου.

«Ντύσου γιατί θα κρυώσεις»

Μπορεί να σας φαίνεται σωστό, ωστόσο το υπερβολικά βαρύ ντύσιμο, ειδικά το χειμώνα, δεν μας προστατεύει, καθώς προκαλεί εφίδρωση, η οποία είναι δυνατό να ρίξει επικίνδυνα τη θερμοκρασία του σώματός μας, αν στη συνέχεια εκτεθούμε στο κρύο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να «πέφτει» η άμυνα του οργανισμού μας, με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο επιρρεπείς στους ιούς. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο κρύος καιρός δεν ευθύνεται άμεσα για τα κρυολογήματα. Η αλήθεια είναι πως οι συνθήκες που επικρατούν το χειμώνα, ευνοούν τη διάδοση των ιώσεων.

Από το onmed.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα