Ο Έλληνας υφυπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας

Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα πολιτικό που υπουργοποιείται σε κυβέρνηση Συνασπισμού στην Αυστραλία. Ο κ.Συνοδινός επρόκειτο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας αλλά ο Αυστραλός πρωθυπουργός αιφνιδίασε εν τέλει. Η εφημερίδα «The Australian Financial Review» δικαιολόγησε την κίνηση του Άμποτ, παραθέτοντας την έρευνα που διεξάγεται γύρω από ύποπτες ενέργειες για διαφθορά από την πλευρά του κ.Συνοδινού, όταν αυτός εργαζόταν σε τράπεζα. Ο ίδιος πάντως δηλώνει πως δεν έχει κάνει τίποτα το μεμπτό και έχει τν πλήρη στήριξη

των συναδέλφων του.

Ο Αθανάσιος Συνοδινός είναι γνωστός στην πολιτική σκηνή της Αυστραλίας. Συνέβαλλε καθοριστικά στην ανάδειξη του Τζον Χάουαρντ στην πρωθυπουργική καρέκλα το 1996 και με τη σειρά του διατέλεσε διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου. «Και οι δύο γονείς μου είχαν καταγωγή από το Ληξούρι της Κεφαλλονιάς. ‘Αρα είμαι δύο φορές στενοκέφαλος», λέει με χιούμορ ο κ.Συνοδινός και συμπληρώνει πως «έχω σχέσεις με την Ελλάδα και πηγαίνω κάθε τόσο στην Κεφαλλονιά». Έχει ασχοληθεί με θέματα του Ελληνισμού όπως το Κυπριακό, το Σκοπιανό και το Πατριαρχείο. Δηλώνει υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του και τονίζει ότι ποτέ δεν θα άλλαζε το ελληνικό του ονοματεπώνυμο με ένα αγγλοσαξωνικό για να ανέλθει ευκολότερα σε ανώτερα πολιτικά αξιώματα, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε άρνηση της καταγωγής του.

Φυσιολογικά στην κυβέρνηση θα ήταν και μια άλλη ομογενής, η Σόφη Πανοπούλου-Μιραμπέλα αλλά η ίδια ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην την υπολογίζει αφού η εκλογή της είναι αμφίβολη.

Ακόμη εκτός βουλής φέρεται πως μένει η ομογενής βουλευτής του Φιλελεύθερου Κόμματος, Σοφία Πανοπούλου-Μιραμπέλα, για την οποία υπήρχαν αρκετές αρνητικές γνώμες τόσο εντός, όσο και εκτός κόμματος. Αιτία τα δηκτικά σχόλια και οι λεκτικές επιθέσεις σε βάρος πολιτικών της αντιπάλων. Ενδεικτική είναι η επίθεσή της στην πρώην πρωθυπουργό Τζούλια Γκίλαρντ, την οποία χλεύασε, επειδή δεν έγινε μητέρα..

Keywords
Τυχαία Θέματα