Νεαρός δολοφόνος απαλλάχθηκε λόγω σχιζοφρένειας

Ο δικαστής Τέρι Φόρεστ είπε ότι πείστηκε πως ο Ρος (Τριαντάφυλλος Κονιδάρης) είναι «παρανοϊκός σχιζοφρενής» και δεν ήξερε ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος. Ο δράστης έκανε και χρήση πολλών ναρκωτικών ουσιών (μαριχουάνα, αμφεταμίνες, κοκαϊνη κ.α.) και ήταν εξαρτημένος απ” αυτά.

Οι δικοί του κατέθεσαν πως λίγο πριν τον φόνο ο Κονιδάρης ενεργούσε ασυνήθιστα παρανοϊκά και κυκλοφορούσε στην κουζίνα, αργά τη νύχτα με μαχαίρι. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, πίστευε πως ο παππούς του είχε σκοτώσει κάποιον στο παρελθόν και ότι οι συγγενείς

αυτού ζητούσαν εκδίκηση. Και επειδή είχε το ίδιο όνομα με τον παππού του πίστευε ότι κινδεύνευε. Μερικές φορές έψαχνε κάτω από το σπίτι του πιστεύοντας ότι κάποιοι είχαν τοποθετήσει βόμβα.

Όπως είπε ο αστυνομικός επιθεωρητής, Τζον Πότερ, ένας γείτονας ενημέρωσε, τα ξημερώματα, αστυνομία και πυροσβεστική πως το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού καιγόταν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εγγονός πυροβόλησε και σκότωσε τον παππού και την γιαγιά και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο σπίτι. Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο 55 χρόνια, έμενε περίπου 30 χρόνια στην περιοχή, πήγαινε τακτικά στην ελληνική εκκλησία και ήταν πασίγνωστο στη γειτονιά. Όλοι οι γείτονες εξέφρασαν σοκ για την τραγική απώλεια.

Ο δράστης παραμένει κρατούμενος και θα υποβληθεί σε νέο ψυχιατρικά τέστ για να διαπιστωθεί που θα κρατηθεί και για πόσο καιρό.

Keywords
Τυχαία Θέματα