ΝΕΑ ΤΡΟΠΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ

Έπειτα από τον θανάσιμο τραυματισμό (31/8) στη Σπάρτη ενός 38χρονου στην προσπάθεια του να τοποθετήσει εμπρηστικό μηχανισμό, οι αρχές ερεύνησαν κατοικία 34χρονου όπου βρέθηκαν ασύρματοι, όπλα, εκρηκτικές ύλες, αλλά και πυροδοτικοί μηχανισμοί.

Αφορμή για την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. ήταν η έκρηξη, στις 31 Αυγούστου, αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού στην οδό Ωραίας Ελένης, στη Σπάρτη. Τη βόμβα από γκαζάκια μετάφερε ένας 38χρονος υπάλληλος καφετέριας (διέμενε στο Περιστέρι

και στην Αιγιά Λακωνίας) ο οποίος υπέστη καθολικά εγκαύματα και ξεψύχησε πριν από μερικές ημέρες σε αθηναϊκό νοσοκομείο.

Η «υπόθεση του Γυθείου» πήρε νέα διάσταση και πέρασε στην «αρμοδιότητα» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Κρατικής Ασφάλειας οι οποίες να βγάλουν άκρη. Αξιοποιώντας τη μαρτυρία μιας φίλης του 38χρονου οι υπηρεσίες εστίασαν σε έναν 34χρονο φίλο του θύματος, ο οποίος διαμένει στην Κυψέλη και εργάζεται σε αποθήκη στην Λυκόβρυση. Κατόπιν έρευνας που έγινε στο πατρικό του σπίτι στο Γύθειο βρέθηκαν όπλα, εκρηκτικές ύλες κ.λπ.

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της αστυνομίας το οποίο παρουσιάζει η εφημερίδα «Το Βήμα», στο σπίτι βρέθηκαν δύο δίκαννες και δύο μονόκαννες καραμπίνες, δύο ασύρματοι, κουκούλες full face και 61 κωνικές συσκευασίες με ποσότητα εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιείται συνήθως στα βαρελότα (τις επονομαζόμενες «γουρούνες»), Η ύλη αυτή έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εκρηκτικούς μηχανισμούς από οργανώσεις «αντάρτικου πόλης» όπως η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στο διαμέρισμα του Γυθείου εντοπίσθηκαν επίσης 796 κροτίδες, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων από πυροβόλο όπλο, αλλά και καλώδια που συνδέουν εκρηκτικούς μηχανισμούς. Έτσι, Ο 34χρονος κλήθηκε σε απολογία από τους δικαστικούς λειτουργούς της Λακωνίας και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Η ΕΛ.ΑΣ. επιχειρεί να συνδέσει τον νεκρό 38χρονο με τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην περιοχή του Γυθείου σε ΑΤΜ, μονοκατοικία και σε όχημα αστυνομικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα