«Κυβερνητική» ντρίπλα του ΠΑΣΟΚ με την ΕΡΤ

Από εκείνη τη συγκυρία ακόμα, το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου είχε δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κάτι που θα καλείτο να κάνει εντός των επόμενων ημερών, οπότε και εκπνέει η προθεσμία για την ψήφισή της στη Βουλή. Μία τέτοια κίνηση όμως θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό ενδοκυβερνητικό ζήτημα, δεδομένου ότι έκτοτε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι, η κυβέρνηση έχει από τρικομματική γίνει δικομματική και δεν

θα υφίστατο χωρίς την στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Έτσι, με πρόταση του ΠΑΣΟΚ χθες, η ΠΝΠ αποσύρθηκε από την συζήτηση, με το θέμα της ΕΡΤ να επανέρχεται κατά πληροφορίες, εν είδει τροπολογίας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα «βραχιολάκια» σε καταδικασθέντες.

Και ενώ έτσι φέρεται να «επιλύεται» το θέμα του «λουκέτου» στην ΕΡΤ, μέγα ζήτημα ανακύπτει ως προς το τι θα γίνει με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις της ΠΝΠ, που πολύ γενικότερα από την ΕΡΤ περιέγραφε τη δυνατότητα κλεισίματος δημοσίων οργανισμών με υπουργική απόφαση του εκάστοτε αρμόδιου υπουργού. Για αυτό προς ώρας δεν υπάρχει καμία ειδική πρόβλεψη ως προς το πώς και πότε θα ψηφιστεί, αν ψηφιστεί τελικά από τη Βουλή και δεν παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.

Και μπορεί η «ντρίπλα» να γλύτωσε το ΠΑΣΟΚ από μία νέα κόντρα με τη ΝΔ, έφτασε όμως στα άκρα τις σχέσεις του με τη ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη, που ζητά με ανακοίνωσή της να εισαχθεί άμεσα σε ψήφιση η κοινή πρόταση νόμου των βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για μη κύρωση της Πράξης και για αναδρομική και εξ υπαρχής ακύρωση της υπουργικής απόφασης για κατάργηση της ΕΡΤ. Ζητά ακόμα την άμεση πλήρη υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ της 17ης Ιουνίου 2013, επισημαίνοντας ότι η μη τήρησή της επισύει πολιτικές και νομικές συνέπειες.

Με μία σκληρή ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ καλεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να μην αποδεχθούν την μη ψήφιση της πρότασής τους μέχρι τη στιγμή που η Πράξη θα έχει αποβάλει αυτοδίκαια την ισχύ της, αλλά θα έχει επιβάλει οριστικά τα αποτελέσματά της. «Αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θελήσουν να κρυφτούν πίσω από τις συνταγματικές προθεσμίες προσπαθώντας να ʽπερισώσουνʼ την υπογραφή και την πολιτική τους αξιοπιστία, θα έχουν ακέραιες τις ευθύνες τους», αναφέρει η ανακοίνωση, που ναι μεν κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «προτίμησε να μείνει το θέμα ʽανοιχτόʼ μέχρι να αποβάλει αυτοδικαίως την ισχύ της η Πράξη αυτή», εμμέσως όμως στρέφει τα βέλη της κατά του ΠΑΣΟΚ για την «κωλοτούμπα» του, όπως την ερμηνεύουν πολλοί, καλώντας τους πράσινους βουλευτές να μην στηρίξουν τη σημερινή κίνηση του κόμματός τους, αλλά να επιμείνουν στην παλιότερη στάση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα