Κόντρα Βενιζέλου-ΣΥΡΙΖΑ για τον αντιπρόεδρο

21:08 9/7/2013 - Πηγή: Matrix24

«Καταγράφηκαν οι απόψεις ξεκινάει η ψηφοφορία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης εκκινώντας τη διαδικασία για την εκλογή του Ι. Δριβελέγκα στη θέση του αντιπροέδρου (σ.σ. μετά την υπουργοποίηση του Λ. Γρηγοράκου).

Είχαν προηγηθεί οι ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που είπε δια του κ. Παπαδημούλη ότι ο κανονισμός επιβάλλει ο 5ος αντιπρόεδρος της Βουλής να προέρχεται από το δεύτερο

σε δύναμη κόμμα της αντιπολίτευσης.

«Δεν γίνεται ο κ. Βενιζέλος να είναι αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και να λέει ότι το κόμμα του είναι αντιπολίτευση. Δεν γίνεται και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», είπε ο κ. Παπαδημούλης. Η παρέμβασή του προκάλεσε την αντίδραση του Ε. Βενιζέλου που κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει τις ενστάσεις του διότι οι απόψεις που διατυπώνει είναι αντιπλουραλιστικές, αντιδημοκρατικές και αντικοινοβουλευτικές και επικαλέστηκε το προηγούμενο του 1989 που παρότι ο ενιαίος τότε συνασπισμός συμμετείχε στην κυβέρνηση είχε εκπροσώπηση στο προεδρείο.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αναβληθεί η αποψινή ψηφοφορία και να παραπεμφθεί το ζήτημα στο Επιστημονικό
Συμβούλιο. Μετά από την επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα της αναβολής τέθηκε σε ψηφοφορία και απορρίφθηκε από την πλειοψηφία.

Όμως οι ενστάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είχαν και άλλες επιπτώσεις. Την αντίδραση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής που επιχείρησαν να αξιοποιήσουν τη διάσταση απόψεων για να θέσουν θέμα εκπροσώπησης τους στο προεδρείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα