ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

Ο Νίκος Φωτόπουλος (αφότου αφέθηκε ελεύθερος, έπειτα από τη σύλληψή του στο μηχανογραφικό κέντρο της ΔΕΗ) έδωσε συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει στοιχεία που -σύμφωνα με τον ίδιο- αποδεικνύουν ότι μεγάλες εταιρίες δεν πληρώνουν το χαράτσι.

Ο Ν. Φωτόπουλος υποστήριξε ότι από το τέλος ακινήτων απηλλάγησαν τα καζίνο Πάρνηθας και Θεσσαλονίκης, ο εκδοτικός οίκος Πήγασος, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, τα εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, το κατάστημα ΙΚΕΑ

στο αεροδρόμιο Σπάτων, αλλά και η επιχείρηση Michelin. Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, τα τετραγωνικά μέτρα με τα οποία χρεώθηκε το τέλος ακινήτων σε τέσσερα κτίρια που ανήκουν στον όμιλο Βωβού στην Κηφισίας μειώθηκαν από την περίοδο που επιβλήθηκε το τέλος, ενώ ήταν πολλαπλάσια όταν χρεωνόταν μόνο το ΤΑΠ.

Ο Φωτόπουλος υποστήριξε ότι αποτελεί εμπαιγμό και προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό και η ρύθμιση του νόμου με την οποία οι χρεώσεις του ειδικού τέλους για κτίρια μη οικιακής χρήσης άνω των 1.000 τ.μ. μειώνονται κατά 30% και άνω των 2.000 τ.μ. κατά 60%. Επίσης, έδωσε στη δημοσιότητα παραδείγματα επιχειρήσεων που με τη συγκεκριμένη ρύθμιση απόκτησαν έκπτωση στη χρέωση του τέλους:

Lamda Olympia Village (The Mall), έκπτωση 1,4 εκατ. για τη διετία 2011-2012, Κηφισός Mall (River West), έκπτωση 811.332 ευρώ, Lamda Estate Development Μαρούσι (μείωση 162.124 ευρώ), Καρφούρ Μαρινόπουλος (-251.387 ευρώ), Θεραπευτήριο Υγεία (-211.488 ευρώ), Πόρτο Καρράς (-299.534 ευρώ και 107.476 ευρώ για δύο κτίρια), Media Markt (77.421 ευρώ), Πρόκτερ & Γκαμπλ (-148.002 ευρώ), Αττική οδός (-72.516 ευρώ), ΔΟΛ (-159.444 ευρώ), ενώ αναφέρθηκε και στον επιχειρηματία Θ. Αγγελόπουλο λέγοντας ότι πλήρωσε 70.545 ευρώ λιγότερα για σπίτι στο Π. Ψυχικό.

Έντονα αντέδρασε ο ΣΚΑΪ στα λεγόμενα του Φωτόπουλου. Σε ανακοίνωσή της, η εταιρία που εκμεταλλεύεται το σταθμό ανέφερε μεταξύ άλλων:

«H εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ θα ήθελε να ενημερώσει τον κ. Φωτόπουλο ότι είναι ενοικιάστρια του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται και όχι ιδιοκτήτρια, και υπό αυτή την έννοια δεν υπόκειται στην υποχρέωση καταβολής του τέλους ακινήτων. H εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα μετά τα συκοφαντικά και ψευδή στοιχεία σε βάρος της».

Keywords
Τυχαία Θέματα